Kurssibannerin ”oletuskoko” Moodlessa on 1680px x 250px.  

Höyhen, esimerkkikuva koristeelliseksi taustakuvaksi tarkoitetusta bannerista.
Esimerkkikuva kurssibannerista

Moodlen kurssibannerin muoto on hyvin leveä ja matala. Kaikki kuvat eivät siis välttämättä sovellu kurssibannereiksi. Muotonsa vuoksi kuvista joudutaan usein rajaamaan paljon informaatiota pois. Jos kuitenkin haluat luoda omasta kuvasta kurssibannerin, on se mahdollista.   

Moodlen kurssibannerin maksimikorkeus rajoitetaan 350px korkeuteen. Jos haluat asettaa kurssibanneriksi korkeamman kuvan, kuin 350px pienennetään se automaattisesti 350px korkuiseksi Moodleen vietäessä. Jos haluat, että kuva on leveä ja bannerimainen, kuten ylläolevassa esimerkissä, tulee sinun muokata kuvaa niin, että mittasuhteet ovat lähellä tuota 1680×250 kuvasuhdetta. Rajaamiseen voi käyttää useita eri työkaluja, kuten Adobe Photoshop, Paint ja erilaiset selainpohjaiset ratkaisut jne. Alta löytyvässä ohjeessa on käytetty selainpohjaista www.befunky.com -palvelua.   

Kuvaa valittaessa tulee myös huomioida se, että kuva on riittävän kokoinen. Leveys olisi hyvä olla vähintään 1680px. Tämän voi tarkistaa esim.  klikkaamalla kuvan päällä hiiren vasemmalla korvalla ja valitsemalla ”Ominaisuudet”.  Mene sitten välilehdelle: ”Tiedot”. Kuvan leveys näkyy otsikon: ”Valokuva” alla kohdassa leveys.  

Kuvan muokkaaminen Befunky -palvelussa:  

  1. Varmista ensin, että kuvasi soveltuu kurssibanneriksi ja on väh. 1680px leveä. Ohje tämän tarkistamiseen löytyy yläpuolelta.  
  2. Mene selaimella osoitteeseen: https://www.befunky.com/create/  
  3. Avaa kuvasi palveluun menemällä kohtaan ”Open” ja tämän jälkeen valitse ”Computer”. Selaa haluamaasi kuvaan, valitse se ja paina ”Avaa”.   
  4. Aluksi pienennetään kuvasi tarvittaessa leveydeltään kokoon 1680px. Tätä kapeampi kuva ei sovellu hyvin käytettäväksi kurssibannerina. Valitse vasemmalta löytyvästä valikosta: ”Resize” ja klikkaa sitä. Resize työkalu aukeaa. Varmista, että valintaruudussa ”Lock aspect ratio” on ruksi päällä. Jos kuvasi leveys on enemmän kuin 1680px muuta arvo ”Width”: 1680px. Hyväksy muutos sinisestä nuolesta(Apply).  Kuvasi on nyt 1680 leveä.  
  5. Seuraavaksi muutetaan kuvan korkeutta niin, että se asettuu välille 250 – 350px. Valitse vasemmasta valikosta: ”Crop”. Varmista, että valintaruudussa ”Lock aspect ratio” ei ole ruksia päällä. Kuvasi päällä näkyy nyt ristikko. ”Raahaa” ristikon reunasta kiinni pitäen ristikon molemmat reunat kuvan reunoihin niin, että ristikko on yhtä leveä kuin kuvasikin. Kuvan vasemmalla puolella näkyy kuvan leveys- ja korkeus tiedot (width ja height). Seuraa height kentässä olevaa lukua ja raahaa ristikkoa ylhäältä alas tai alhaalta ylös, kuinka vaan haluat kuvaa rajata niin, että height arvo jää lopulta välille 250 – 350px. Kun olet saanut kuvan rajattua halutunlaiseksi niin, että Width arvo on 1680 ja height arvo 250-350 voit hyväksyä muutokset painamalla sinistä nuolta(Apply).  
  6. Nyt voit tallentaa kuvan tietokoneellesi. Valitse Yläpalkista: ”Save” ja tämän jälkeen valitse Computer. Anna tiedostollesi nimi ja tallenna. Kuva on nyt tallennettuna tietokoneellesi.