Gradian Moodlessa opettajilla on valittavana kolme erilaista kurssipohjaa.  Kurssipohjia on kolmea erilaista päätyyppiä: ruudukko -malli, välilehti -malli ja otsake -malli. Näistä päätyypeistä on valittavana kolme erilaista värivaihtoehtoa; rauhallinen, pirteä ja vehreä.  

Suosittelemme, että aloilla samaa teemaa opettavat opettajat rakentavat valitsemaansa pohjaan Moodlessa yhden aihesisällön ja rakentavat sinne opetus- ja ohjauskäytänteet kyseiseen teemaan.  Tärkeää olisi pohtia alan yhteiset käytänteet opetettavien kokonaisuuksien sisällä

Esittelyvideo Gradian kurssipohjista

Kurssipohjien yleisesittely
Ruudukko -mallit
Otsake -mallit
Välilehtimallit

Kurssipohjan yleisesittely

  1. Kurssin nimi, joka tulee Primuksesta ja luodaan kurssia tilattaessa 
  2. Opettajan muokattavissa oleva osio 
  3. Opintojakson keskeinen sisältö. HUOM! Pidä tämä osio hyvin lyhyenä, sillä näkyy opiskelijalle koko opintojakson ajan. Kerro enemmän “opintojaksosta yleisesti” osiossa, joka on linkitetty  tarkemmat tiedot opintojaksosta –otsikon alle.  
  4. Kaikilla kurssialueilla on sivuston etusivulla automaattisesti käytössä Opintojakson uutiset –osio yksisuuntaiseen viestintään kurssin ajankohtaisista asioista. Opettajan luomista uutisista kaksi viimeisintä tulee näkyviin myös opintojakson etusivulla oikeassa palkissa olevaan  viimeisimmät uutiset –lohkoon (kuvassa  8).  Uutiset -aktiviteetissa on oletuksena pakotettuna keskusteluviestien tilaus sähköpostiin.  
  5. Tämän lisäksi kurssipohjassa on Yleinen keskustelualue, jolla sekä opiskelijat että opettajat voivat aloittaa keskusteluja ja vastata niihin.  
  6. Opintojakson osiot, joihin kurssi varsinaisesti rakentuu erilaisten aktiviteettien ja aineistojen avulla.  
  7. Hallintatyökalut näkyvät vain opettajalle. Hallintatyökalut esitellään omissa ohjeissaan. Lue lisää hallintatyökalujen käytöstä.  
  8. Viimeisimmät uutiset –lohko tuo näkyviin kaksi viimeisintä uutista “opintojakson uutiset” -osiosta. Opettaja voi halutessaan poistaa tämän lohkon aktivoimalla hallintatyökaluista muokkaustilan päälle ja painamalla hammasratasta ja valitse poista.
  9. Edistymisen seuranta –lohko näyttää opettajalle visuaalisen yleiskatsauksen opiskelijoiden etenemisestä.
  10. Ohjaaja/yhteystiedot -lohko: muokkaa tähän lohkoon oma kuvasi sekä yhteystietosi opiskelijaa varten. 

Kurssipohjien päätyypit

Ruudukko –mallit

Erityispiirteenä visuaalinen ilme, jossa kurssin aineistot ja aktiviteetit kootaan erilaisiksi osioiksi, jotka esitetään ruudukkomuodossa. Sopii hyvin kursseille, joilla materiaalia on runsaasti. 

Ruudukko 1 Rauhallinen

Ruudukko 2 Vehreä

Ruudukko 3 Pirteä

Laajennettavat Otsakkeet -malli (otsake -malli)

Mobiilikäyttöön hyvin soveltuva kurssipohja. Kurssin aineistot ja aktiviteetit kootaan osioiksi tai esim aiheiksi, joiden näkymä saadaan laajenemaan tai pienemään klikkaamalla kuten valikoissa.  

Otsake 1 Rauhallinen

Otsake 2 Vehreä

Otsake 3 Pirteä

Välilehdet -malli

Selkeä ja yksinkertainen kurssipohja, jossa eri osiot sijaitsevat eri välilehdillä. Tällainen rakenne yleisesti tuttu verkkosivustoilta.