Gradian henkilöstö ja opiskelijat kirjautuvat Moodleen Gradian käyttäjätunnuksella ja salasanalla.  Kirjautuessasi Moodleen koulun verkon ulkopuolelta käyttäjän tulee tunnistautua kaksoistunnistautumisen avulla, joten varaathan puhelimen viereesi.  

Tarkemmat Digipalveluiden ohjeet kaksoistunnistautumiseen

Oppimisympäristöön sisälle käyttäjä pääsee kirjautumaan pääasiassa neljällä eri tavalla. 

  • Gradian käyttäjätunnuksella 
  • HAKA-kirjautumisella ( korkeakoulujen opettajat ja opiskelijat) 
  • MPASS –tunnuksilla 
  • Erillisillä Moodle tunnuksilla = Helppolinkki tunnus
  • Vierailijatunnuksella

Käyttäjälle muodostuu tunnus Moodleen hänen kirjauduttuaan ensimmäisen kerran oppimisympäristöön omalla gradia-tunnuksellaan. Tämän jälkeen käyttäjä on löydettävissä tarvittaessa mm. haun avulla. 

HelppoLinkki-tunnus eli Erillinen kirjautuminen Moodleen 

Opettaja voi luoda HelppoLinkki-painikkeella omalle opintojaksolleen määräaikaisen käyttäjätunnuksen esimerkiksi vierailevalle luennoitsijalle tai työpaikkaohjaajalle.

Luo tunnus pääasiassa opiskelija-roolilla ellei ole välttämätöntä, että ulkopuolinen henkilö osallistuu arviointiin Moodlessa. Opettaja-roolia tarvitaan vain työtilan rakentamiseen, arviointiin tai piilotetun materiaalin hallintaan. Henkilön roolia voi myös muuttaa.

Katso tarkemmat ohjeet Mediamaisterin sivuilta.

Avoin kurssi = Salli vierailija pääsy

Opettaja voi halutessaan lisätä kurssille ns, vierailijapääsyn (Lue tarkempi ohje vierailijapääsystä). Vierailijat pääsevät tällöin ilman tunnuksia tarkastelemaan kurssin sisältöä. He näkevät aineistot sekä mm. H5P-aktiviteetit, mutta eivät voi esimerkiksi palauttaa materiaalia tai vastauksia keskustelualueelle tai Tehtävä-aktiviteettiin. Vierailijat eivät myöskään näe Q-kyselyllätoteuttuja kysymyksiä. 

Alla lyhyt video-ohje Moodleen kirjautumisesta