Voit arkistoida vanhat, jo pidetyt Moodle-opintojaksosi Hallintatyökaluista löytyvällä Siirrä kurssi arkistoon -painikkeella. Arkistoon siirretty kurssi säilyy 36 kuukautta, jonka jälkeen kurssin opettaja saa järjestelmästä viestin, joka ilmoittaa kurssin siirtymisestä automaattiseen poistoon.

Kuva Moodlen hallintatyökaluissa olevasta Siirrä kurssi arkistoon painikkeesta

Kurssi poistuu lopullisesti 4 kuukauden kuluttua viestin lähettämisestä. Tämä ei vaadi opettajalta mitään toimenpiteitä. Mikäli viestin saatuasi koet, että kurssia ei voi poistaa, ole yhteydessä Digipalveluihin.

Opettaja voi valita, onko arkistoitu kurssi näkyvä vai piilotettu. Opiskelijat pääsevät näkyville kursseille, mutta piilotetuille kursseille pääsee vain kurssin opettajat.

Huomaathan, että arkistoidut kurssit eivät poistu omalta tai opiskelijoiden työpöydältä. Suosittelemme siivoamaan omaa Moodle-työpöytänäkymää ja poistamaan vanhat kurssit ”poista näkymästä” toiminnolla. Lue ohje oman työpöytänäkymän hallintaan.

Aikajana kurssien siirtymisestä Moodlen arkistoinnissa poistoon.
Arkistoidut Moodle-kurssit säilyvät 36 kk ja siirtyvät tämän jälkeen Poisto-kategoriaan, josta ne poistuvat automaattisesti 4 kuukauden päästä.