Rakentaessasi Moodlen työtilaa voit lisätä sinne tekstiä mm. sivun ja kirjan avulla sekä lisätä halutessasi tiedostoja ja linkkejä. Jokaisen aktiviteetin kohdalla opettaja voi päättää huomioidaanko kyseinen aktiviteetti opiskelijan kurssin etenemisen seurannassa. Lue lisää edistymisen seurannasta.  

  1. Mene kurssille 
  2. Aktivoi muokkaustila päälle hallintatyökaluista 
  3. Valitse Lisää aktiviteetti tai aineisto haluamaasi osioon. Valitse haluamasi aineisto.
Aineistojen valikko: IMS-sisältöpaketti, kansio, kirja, ohjeteksti, sivu, tiedosto, verkko-osoite.

KANSIO 

Kansio sopii hyvin tiedostojen ja materiaalin jakamiseen opiskelijoille teemaan liittyen. Opiskelija voi ladata kansion materiaalit zip -tiedostona koneelleen ja avata ne sen jälkeen tarkempaa tarkastelua varten.  Kansioon voi luoda myös alikansioita. 

KIRJA 

Kirja –aineisto koostuu sivuista, jotka opettaja jakaa lukuihin ja alilukuihin. Kirjaa voi helposti selata sisällysluettelosta tai nuolikuvakkeilla. Kirja-aineisto on hyvä erityisesti kurssimateriaalin luomisessa, sillä opiskelija voi lukea aineistoa suoraan Moodlesta, eikä hänen tarvitse ladata erillisiä tiedostoja. (huom!  kaikilla opiskelijoilla ei ole koneillaan esim. PowerPointia) 

OHJETEKSTI 

Ohjetekstit sijoittuvat kurssisivulle ja avautuvat näkymänä. Opiskelijan kannalta selkeä käytäntö olisi luoda Moodle-kurssin osion etusivulle lyhyt ohjeistus tai sisältökuvaus osiosta ohjetekstillä. Ohjetekstillä voit luoda myös väliotsikoita osioon.

SIVU 

Sivu –aineistolla voit luoda kurssillesi yksittäisiä tekstimuotoisia hmtl-sivuja. Sivuille voit lisätä tekstin lisäksi tarvittaessa kuvia, ääntä, videoita, linkkejä, upotuksia sekä matemaattisia merkkejä.  

TIEDOSTO 

Tiedostot aineistolla voit tuoda yksittäisiä tiedostolinkkejä työtilaasi (esim. Pdf, PowerPoint, Excel, Word jne.). Tiedostot avautuvat suoraan Moodlessa. Jaa tiedostot mieluiten esim. Linkillä omasta pilvipalvelustasi – Ohje linkillä jakamiseen 

VERKKO-OSOITE 

Verkko-osoitteella lisäät linkin ulkoiselle nettisivulle. Voit luoda vaihtoehtoisesti linkin suoraan tekstieditorin linkki-painikkeella esim. Sivulle tai ohjetekstiin.