Asetukset-valikko

Tällä sivulla kerrotaan, mitä valintoja tekstieditorin asetukset-valikon kautta saa tehtyä. Ohjeet koskevat ensisijaisesti artikkelia. Asetukset-valikko on käytössä myös sivuja muokattaessa, mutta silloin valintoja on vähemmän – vain kestolinkki, artikkelikuva ja keskustelu, joten nämä samat ohjeet soveltuvat myös sivun muokkaamiseen.

Asiakirja

Kun painat rattaan kuvaa oikeassa yläkulmassa, oikeaan reunaan aukeaa valikko (jos se ei ollut jo näkyvissä). Voit valita yläreunasta välilehden, työstätkö asiakirjaa vai lohkoa. Asiakirjavalikossa, joka näkyy alla olevassa kuvassa, voit siirtää postauksen roskakoriin. Voit muokata kestolinkkiä, lisätä kategorioita ja avainsanoja.  

Kirjoittamasi artikkelit menevät oletuksena kategoriaan ”Yleinen”. Kategorioita tekemällä saat jaoteltua artikkelit haluamallasi tavalla. Voit suunnitella jo alussa, millaisia kategorioita tarvitset, tai käydä lisäämässä ne myöhemmin.

Avainsanoja kannattaa lisätä useimpiin artikkeleihin. Valitse postauksen 3-5 aihetta hyvin kuvaavaa sanaa. Avainsanojen käytöllä voit vaikuttaa blogisi hakukonelöydettävyyteen. 

Kohdassa Artikkelikuva voit tarvittaessa lisätä artikkelille aina tiettyyn paikkaan sijoittuvan, tietyn kokoisen kuvan, artikkelikuvan. Sellaista ei ole pakko käyttää, artikkeleihin voi aina lisätä kuvia tavalliseen tapaan lohkojen avulla. 

Kohdassa Ote voit kirjoittaa ruutuun lyhyen tiivistelmän artikkelistasi. Otteen saa näkymään RSS-syötteessä koko sisällön sijaan – blogissa olevasta linkistä löydät lisätietoja englanniksi. Teemasta riippuen oteteksti voi näkyä myös eri arkistoissa. Otetekstiä ei ole pakko kirjoittaa. 

Alimpana on kohta Keskustelu. Siellä voit sallia artikkelin kommentoinnin sekä linkki-ilmoitukset ja paluuviitteet, tai poistaa nämä valinnat.

Lohko

Valikon ensimmäinen välilehti on ”Asiakirja” ja toinen välilehti ”Lohko”. Valitse ensin lohko, johon haluat tehdä muutoksia. Tätä kautta voit muuttaa esimerkiksi kirjasimen kokoa sekä taustan ja tekstin väriä niin halutessasi.

Kuvakaappaus asetukset-valikosta tekstieditorin oikeassa reunassa.