Blogin ulkoasu

Tällä sivulla kerrotaan lyhyesti blogin ulkoasun muokkaamisen periaatteet Mukauta-toiminnon kautta. Alasivuilla kerrotaan ulkoasun muokkaamisesta vaiheittain.

Kirjaudu blogiisi menemällä osoitteeseen blogit.gradia.fi/bloginnimi. Vaihda kohtaan ”bloginnimi” oman blogisi nimi ja kirjaudu sisään oppilaitostunnuksillasi.

Kun olet kirjautunut blogiisi, näkyviin avautuu ensin blogin ohjausnäkymä. Yläreunan valikossa lukee blogisi nimi. Klikkaa sitä, tai siitä avautuvaa “Vieraile sivustolla” -kohtaa. Pääset bloginäkymään ja näet, miltä blogisi näyttää.

Tutkaile blogiasi rauhassa. Jos näkymään avautuu vinkkejä, kannattaa tutustua niihin huolellisesti. Käy myös kurkkaamassa, mitä “Esimerkkisivu” pitää sisällään ja mitä lukee kommentissa. Alareunassa on “vimpainalue”.  

Vimpaimia ovat esimerkiksi haku, viimeisimmät kommentit, arkistot ja kategoriat. Voit myöhemmin valita, mitä vimpaimia vimpainalueilla näkyy ja missä kohti ne sijaitsevat.  

Blogissasi on käytössä jokin teema, esimerkiksi tässä blogissa on “Twenty Thirteen”. Voit vaihtaa teeman toiseen myöhemmin. Valittu teema vaikuttaa siihen, miten postaukset, vimpainalueet ja otsakekuva asettuvat blogissasi – siksi voi olla viisasta valita ensin mieleinen teema ja tehdä muut muutokset vasta sen jälkeen. 

Helpoin, nopein ja visuaalisin tapa muokata blogin ulkoasua on tehdä se Mukauta-toiminnon kautta. Valitse yläreunan valikosta kohta “Mukauta”, kun olet valmis muuttamaan blogin ulkoasun sellaiseksi kuin haluat.