Pilvipalveluita ja e-ideaa

Olimme tänään torstaina testaamassa rakenteilla olevaa e-ideaa, joka on koululle rakentuva luokkatila, jossa testataan mm. eri tablet-laitteiden käyttöä sekä harjoitellaan BYOD-ympäristöä eli sitä, että jokainen opiskelija voisi halutessaan tuoda oman laitteensa työskentelyä varten.

 

Meidän teemana oli kuitenkin harjoitella pilvipalveluiden, kuten GoogleDriven sekä OneDriven käyttöä. Arvatenkin pieniä haasteita ilmeni. Esimerkiksi Google ei antanut luoda uutta esitystä suoraan Applen Safari-selaimella, vaan vaati ladattavaksi IOSiin Googlen Slides -sovelluksen.

Samoin OneDrive oikutteli eli sovelluksen kautta emme pystyneet luomaan uutta esitystä, mutta kirjautumalla verkonkautta tämä onnistui hyvin.

Alkusäädön jälkeen pääsimme kuitenkin aloittamaan työskentelyä, jota jatkamme myöhemmin.

 

Opiskelijoiden palautteen mukaan tila, jossa voidaan työskennellä ryhmäkohtaisesti rauhassa sermien takana, oli mieluisa. Samoin luokkatilan erilaisuus toi heidän mielestään vaihtelua.  Ilmeisesti kokemus oli pienistä teknisistä haasteista huolimatta positiivinen, sillä he toivoivat lisää tunteja e-ideaan!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *