3D – tulostamista Rovaniemellä

Heini ja Hennis päätyivät puuduttamaan pakaroitan noin yhdeksän tunnin verran mennen tullen junassa Rovaniemelle. Miksi? No, mitä nainen ei tekisi kenkien tähden… Kannattaa lukea loppuun, niin näkee sen kengänkin.

Tässä kuvasatoa päivistä:

Kokkolalaiset olivat tehneet nappeja vaatetuspuolen opiskelijoiden kanssa. Lähti vähän ”lapasesta” ja tuloksena oli myös piparkakkumuotteja:

IMG_2256-0.JPG

Oppilaitoksissa oltiin kovassa vauhdissa suunnitelmissa ja tavoitteena olikin kokeilla, mitä erinäisimpien tuotteiden tai niiden osien tulostusta. Yhdessä oppilaitoksessa oli autopuolelle hommattu tulostin autonosien tulostamista varten ja eräs oppilas aikoo kuulemma tulostaa soittimen…

Välillä kävimme tietysti lounaalla, pitäähän opettajienkin syödä. Jälkiruoaksi meille tarjottiin suklaata kahvin kera. Eikä mitä tahansa suklaata… Tämä suklaa oli ensin mallinnettu, sitten siitä tehty muotti ja muottiin tehty suklaakonvehti sulatetusta suklaasta. Nam ja vau 😉

(null)

Iltapäivällä meidät jaettiin kolmeen eri työpajaan. Yhdessä kävimme tutustumassa datanomien 3D -mallintamiseen mm. Z-Brush ohjelmalla, toisessa itse 3D -tulostukseen. Viimeinen työpaja oli 3D -skannaukseen liittyvä. Täällä näimme ja saimme kokeilla torson 3D -skannausta. Torso oli itse asiassa jo skannattu vaatetusalan opiskelijasta itsestään, josta oli sitten tehty 3D tuloste. Taisivat datanomipojat olla innoissaan vaatetuspuolen tyyttöjä skannatessaan… 🙂 Alla näkyy kohteena oleva torso sekä skannauksesta muodoostunut kuva torsosta jälkikäsittelyä ennen:

(null)
Torson skannausta

 

(null)
Torso skannattuna ruudulla

 

Koska Rovaniemellä oltiin, pitää tietysti Joulupukille aina lähettää toive. Tällä kertaa se oli ehkä vähän hinnakkaampi Henniksen taholta: ”Rakas Joulupukki, saisinko, oi saisinko oman hienon 3D -tulostimen, jolla saisin näin hienoja kenkiä omaan kanoottijalkaan päiviäni sulostuttamaan.”

kenkä rovaniemi

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *