Sveitsiläinen koulupäivä

Tiistaina olikin sitten vuorossa koulupäivä. Minä aloitin koulupäivän jo puoli kahdeksan, koska kuljen Lisan kyydillä. Huomioitavaa ja aika hurjaa, koululla parkkimaksu on 60 frangia päivä! Parkki on yleinen, ei vain koululaisille. Myö laitettiin auto siniseen ruutuun 9fr /päivä. Täällä parkit toimii mobiilisovelluksella. Eka tunti meni ehkä vähän ohi, kun luokka teki jotain kotitehtävään liittyvää ni en ihan ollut mukana. Toiselle tunnille vaihdoin luokkaan ja sain Suvin mukaan. Ryhmä oli myös toisen vuoden opiskelijoita, mutta ilman aiempaa koulutusta ni heillä käytiin läpi elämän perusjuttuja. Keskustelimme perheistä sekä erillaisista perhetilanteista. Miesten ja naisten tasa-arvosta ja siitä miten asiat ovat muuttuneet nykypäivään. Siirryimme jälleen tauon jälkeen toiseen luokkaan ja pääsimme tekemään suklaatöitä. Ohuelle sokerimassalle jäljensimme kirjoitussuklaalla ankan ääriviivät jonka jälkeen värjäsimme sen jonkinlaisilla geeliväreillä. Klo 12-13 oli lounastauko. Tauolta palatessamme huomasimme koulun ilmoitustaululla ilmoituksen… 🙈. Päivän tunneilla kävimme läpi ryhmissä erilaisia hyydyttämisaineita. Pidimme esittelyn Gradiasta, Pandasta ja Jyväskylästä. Ja iltapäivän viimeisinä tunteina; teimme vielä lisää suklaatöitä, ensin kirjoitimme haluamamme tekstin paperille hyvin vanhalla kirjoitustavalla, jonka jälkeen tehtiin sit sama suklaalla. Päivä kokonaisuutena oli hyvinkin antoisa, vaikka kielellisesti ei kaikkea ymmärrettykään. Koulupäivä päättyi klo 17.20, jonka jälkeen vielä palaveerasimme vaihdosta. Terkuin Anne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *