Yövuoroja ja rentoutumista

Ensimmäinen viikonloppu meni nopeasti, sitä kun meni yöllä jo yhteen töihin niin päivällä ehti touhuta vaikka ja mitä. Lauantaiaamuna kun pääsimme töistä suuntasimme matkamme Lisan kanssa Ebenalpeille, köysiradalla nousi ylös kesti muutaman minuutin. Ja ylhäällä odotti henkeäsalpaavan kauniit näkymät 1645 korkeudessa.

Laskeuduimme polkuja ja vuorenviertä pitkin parin sadan metrin verran alaspäin, missä sijaisi Ravintola Äscher, nautimme ravintolassa kuumat kaakaot ja nautimme huikeista maisemista.

Kaakaoiden jälkeen jatkoimme laskeutumista kapeita polkuja ja jonkinlaisia portaita pitkin alaspäin, maisemat koko matkalla olivat huikeat ja äänet mitä kuulin, koostuivat vesiputouksen kohinasta ja lintujen laulusta. Kun pääsimme vuorelta ns. ihmisten ilmoille suuntasimme matkamme vielä kohti Seealpseeta, pienen nousin jälkeen avautui upea maisema, pienine järvineen ja jylhine vuorineen. Täältä syrjästä löytyi muutama hotellikin ja tänne pääsee ainoastaan kävellen. Kokonaisuutena huikea ja rentouttava kokemus.

Loppupäivä (muutama tunti) menikin syödessä ja mennessä ajoissa klo 16 nukkumaan. Ni jaksoi taas herätä yöksi töihin. Sunnuntaina työntekijöitä on töissä vain neljä, teimme jotain leipiä ja paljon Zopfeja. Töistä päästyämme, söimme kämpillä aamiaisen ja suuntasimme jo kymmeneltä kohti Bischofszelliä, jossa pidetään perinteinen Rennenflossom (paikallinen olutkellunta), Lisan ystävä perheineen oli myös paikalla. Heille tämä tapahtuma on jokavuotinen perinne. Normaalisti tapahtuma on äitienpäivänä, mutta tänä vuonna sitä jouduttiin siirtämään viikolla koska vesi oli niin korkealla edellisviikolla. Ensimmäinen osio n. 30 ”venettä” oli ns. Karnevaalikilpailu.

Ihmiset valmistelevat ja suunnittelevat veneitään ja pukeutumistaan jopa 10 kuukautta. Tunnin tauon jälkeen oli varsinainen kilpailuosuus jossa oli 6 venekuntaa osallisena ja tässä on nimenomaan tarkoituksena suorittaa 12 kilometrin jokireitti mahdollisimman nopeasti. Kilpailun jälkeen nautimme piknikistä joen varrella. Nuotio oli viritelty jo aiemmin, oli paikallisista grillimakkaraa, perunoita foliossa ja vaikka mitä.

Jälkiruuaksi vaahtokarkkeja nuotiolla. Joen varrelle oli kerääntynyt paljon perheitä nauttimaan yhteisestä ajasta ulkoillen ja syöden. Oli retkituolit mukana ja viltit jne. Sveitsiläiset todellakin nauttivat ulkoilusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *