Leipomo-kondiittoria Böhli

Pääleipomo jossa työskentelen vaihtoni ajan sijaitsee Appenzellissa, samoin kuin Böhlin kondiittoria, jonka yläkerrassa on yksi Böhlin leipomokahviloista. Tämän lisäksi Böhlillä on leipomokahviloita vielä yksi Appenzellissa, yksi kauppakeskus Coopin yhteydessä Zielissä, Teufenissa, Gaisin kylässä ja Speicherissa. Työntekijöitä kaikkineen Böhlillä on 95, jotka koostuvat leipureista, kondiittoreista, kahvilatyöntekijöistä, toimistotyöntekijöistä ja kuljettajista. Opiskelijoita oppisopimuksella on leipomopuolella 4. Työpäivät ovat olleet välillä pitkiä, täällä kun on ilmoitettu alkamisaika mikä on arkena klo 4 ja pois pääset kun hommat on tehty. Yleensä päivät on venyneet 8,5-9,5 tuntisiksi, sisältäen yhden puolen tunnin lounastauon. Leipomossa työskentelee arkisin 12 tai 13 henkeä ja sunnuntaisin 4. Saapumisaika on arkena porrastettu. Olen pyöritellyt kaikennäköisiä leipiä, rinkeleitä, voidellut sarvia ja Zopfeja. Tehnyt hedelmäpiirakoita jne. Osa tuotteista paistetaan heti, osa leivotaan pakkaseen, osa pakastetaan paistettuna. Taikinantekijä pyörittää 20-30 taikinaa päivässä jauhoja menee päivässä keskimäärin puoli tonnia. Määrät ovat siis suuria. Voitaikina tehdään 100 kilon erissä. Ja esim. Voisarvia tehdään viikossa liki 10 tuhatta kappaletta, onneksi tähän on kone mikä pyörittää sarvet että ne tarvitsee vaan setata kaarevaksi pellille. Päivien lopuksi siivoamme liki kaksi tuntia, mutta ei ole kyllä minkäänlaista ötökkäongelmaa havaittavissa, esim. Koneet ilmapuhalletaan puhtaaksi jauhoista ja lattiat harjataan sekä imuroidaan. Pari kertaa viikossa pestään pesuaineella. Koneita löytyy jos minkälaista, iso arinauuni 4 kerrosta noin kolme metriä syvä, paistettavat siirretään uuniin liinalaudoilla.

Löytyy öytyy kaksi automaattista pinnavaunu-uunia. Joihin on ohjelmoitu lämmöt, ajat ja mahd. höyrytykset tuotteille. Kaulain on automaattinen ja ohjelmoitu. Samoin vaaka, johon on yhdistetty vesi ja jauhosiilo. Löytyy voitelukone sarville ja muille tuotteille joita ei voidella munalla. Perinteinen 30 palleron pyörittäjä toki löytyy ja viinerilinja (pieni malli). Lisäksi iso paloittelijakone, johon tarvittaessa saa radan mikä ohjaa tuotteet kartioriivaajan kautta pitkärullaimeen ja siitä radalliselle pitkälle pöydälle. Tai vastaavasti välirata otetaan pois ja palat ohjataan suoraan pöydälle käsittelyä varten.

Anne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *