Finnmetko 2016

Aloimme kaikki matkailualan opiskelijat aikuisia myöten suunnitella viikkoja etukäteen opastusta FinnMetko-messuille. Työjärjestelyihin meni oma aikansa, kirjoittaessamme käsikirjoituksen bussioppaille ja käydessämme bussireitin ja messualueen läpi pariin kertaan. Osa meistä toimi messuilla alueoppaana, osa bussioppaana ja jotkut molemmissa työtehtävissä. Messut kestivät kolme päivää ja työpäivät olivat pitkiä. Useimmiten päivät kestivät yhdeksän tuntia, mutta siitä me selvisimme kunnialla. Saimme ruoka- ja kahvitauoilla itsekin kierrellä alueella vapaasti ja tutustua messujen tarjontaan.

metko bussin edessä

metko mamo16

Busseissa huonona puolena oli mikrofonien puute. Onneksi suurin osa bussikuskeista ja asiakkaista oli oikein mukavia. Saimme käyttää ääntämme paljon, ja tehdä kuulutuksia kovaan ääneen, varsinkin kun bussit olivat täynnä messuvieraita. Ongelmatilanteita ei onneksi hirveästi ilmennyt, vaikka asiakkaita oli paljon. Saimme paljon kehuja työpanoksestamme bussikuskeilta sekä asiakkailta. He olivat hyvin tyytyväisiä työhömme.

metko milla ja jack metko Rasmus

Me opiskelijat saimme Finnmetko-messuilta uusia työkokemuksia, niin asiakaspalvelussa kuin opastamisessa ja hauskojakin tilanteita ilmeni. Esimerkiksi jotkut humaltuneet asiakkaat alkoivat leikkimään opasta ja kertoivat kaikenlaisia hauskoja tarinoita.

* Jack ja Milla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *