Enduron em-kisat Portugalissa viikko 14/19

Jenny Juurikan matkakertomus enduron em-kisoista 2019

Moi! Sain tehtäväkseni kirjoittaa blogia matkastani Portugaliin enduron Euroopan mestaruuskisoihin. 

Perjantaina 29.3 lensimme Helsingistä Latviaan, missä vaihdettiin lentokonetta ja sieltä sitten Portugaliin. Lento kesti 4tuntia ja 10minuuttia, aluksi matka tuntui menevän nopeasti, mutta puolessa välissä alkoi tuntua, ettei olla ikinä perillä.  

 Laskeuduimme Lissaboniin suomen aikaan 17.25, Portugalissa on kello kaksi tuntia jäljessä eli olimme 15.25 paikallista aikaa perillä. Sitten etsimme vuokra-auton millä ajoimme sitten meidän majapaikallemme, joka sijaitsi Lousa nimisessä kaupungissa. Matka kesti vajaat kaksi tuntia. 

Majapaikkamme sijaitsi 5km päästä kaupungista. Siellä kasvatettiin kanoja, lampaita, appelsiinejä, marjoja ja undulaatteja. Saimme joka illalle valita mitä haluisimme syödä ja jos halusimme vaikkapa kanaa niin tämä omistaja kävi ennen ruuan valmistusta tappamassa pari kanaa, aamupalalle he sitten puristivat joko appelsiini tai mansikkamehua. 

Majapaikkamme omistajien poika ajoi trialia ja piti sitten kuskeille viitenä päivänä safaria, joista parina päivänä käytiin myös motocross radalla treenaamassa.  

(minun ottama kuva poikaystävästäni Peetusta motocross radalla) 

Keskiviikkona 3.4 ja torstaina 4.4 lähdimme sitten Gois nimiseen kylään missä tämä enduro kisa järjestettiin. Kävelimme pätkiä moneen kertaan, kaksi enduro testiä ja yksi crossitesti. Pätkät olivat vajaa neljä kilometriä eli aika lyhyitä ja maasto oli aika vaihtelevaa. 

Perjantaina 5.4 ilmoittauduttiin kisaan sekä katsastettiin pyörät ja lauantaina 6.4 kello 9.00 starttasi ensimmäisenä U21-luokka ja reitille ensimmäisenä lähti poikaystäväni ja hänen parinsa, kisaa ajettiin kolme kierrosta. Oma tehtäväni kisassa oli olla viimeisellä pätkällä juottamassa suomalaisia kuskeja sekä ottaa heiltä vyölaukut ja juomareput ennen pätkää ja pukea ne takaisin pätkän jälkeen. Lauantaina keli oli todella kurja, vettä ja rakeita satoi aivan kaatamalla vähän väliä.  

Sunnuntaina 7.4 kisa alkoi samaan aikaan ja oli saman verran kierroksia ja keli alkoi olla paljon parempi kisan aikana mutta loppua kohden vettä alkoi taas sataa. Maaliin kuitenkin pääsi suurin osa suomalaisista hyvin sijoituksin omissa luokissaan ja poikaystäväni oli U21-luokan 3 molempina päivinä. 

Maannatain ja tiistain välisenä yönä lensimme Lissabonista takaisin Helsinkiin. Matka oli hauska kokemus, mutta shortsi kelejä olisi voinut olla enemmän kuin yksi. Seuraava EM kilpailu järjestetään toukokuussa Slovakiassa. 

Jenny Juurikka 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *