PEDAGOGINEN ILTAPÄIVÄ – monimuotoisesti lukiossa 

AJANKOHTA: 

27.10.2021 klo 13.15-16.00 

PAIKKA: 

Schildtin lukiolla, Viitaniemen B-rakennuksessa 

KESTO JA AIKATAULU: 

2h 45min 

13.15-14.00 45min yhteinen alustus (aivotutkija Minna Huotilainen) 

14.00-14.45 lyseolaisten siirtyminen Viitaniemeen ja kahvit Ravintola Ykkösessä 

& tenttiakvaarion esittely -pop up kahvien yhteydessä 

14.45-15.15 ensimmäinen info- ja esittelyosuus 

15.30-16.00 toinen info- ja esittelyosuus 

KAIKILLE YHTEINEN ALUSTUS 

Aivot lähinä, etänä ja diginä – miten aivotutkimus voi auttaa suunnittelemaan opetusta? (Professori, aivotutkija Minna Huotilainen)  

Tila: Teams ja VN.B1.132 auditorio 

Tule mukaan kuulemaan, miten opetusta ja oppimista voidaan suunnitella aivotutkimuksen näkökulmasta. Millaiset perusasetukset aivoissamme vaikuttavat oppimistilanteessa, kun olemme samassa tilassa tai kun opiskelemme etänä tai digivälitteisesti? Miten opetusta voisi muokata aivoille ystävällisempään, kestävän oppimisen suuntaan?  
 

INFOT JA ESITTELYT 

1. Askelmerkit laadukkaaseen etäopetukseen (kouluttaja Niina Harjunpää / NH Edu Oy) 

Tila: VN.B1.219 

Olet tervetullut tutustumaan kanssani verkko-opetuksen suunnitteluun siten, että sekä opettaja että opiskelija kokevat toiminnan mielekkääksi ja laadukkaaksi. Käymme lyhyesti läpi verkko- ja etäopetuksen suunnittelun tärkeitä elementtejä ja menetelmiä, joilla toimivaa vuorovaikutusta voi rakentaa. 

2. Erityistä tukea etä- ja hybridiopiskelussa (KT, erityispedagogi Erja Sandberg)  

Tila: VN.B1.221 

Esityksessä saat tietoa siitä, mitä sinun kannattaa ottaa huomioon verkko-opetuksessa ja -opiskelussa tukea tarvitsevalla opiskelijalla. (videotaltiointi) 

3. Lukion uudet verkko-opintojaksot Moodlessa (Katariina Wickström) 

Tila: VN.B1.220 

Tervetuloa tutustumaan lukioiden yhteiseen verkko-opintotarjottimeen! Infossa käymme läpi mm. tarjottimen toimintaperiaatetta ja esimerkkejä siitä, miten verkko-opetusta toteutetaan Moodlessa eri oppiaineiden verkko-opintojaksoilla. Tarkastelussa ovat uuden opetussuunnitelman 2021 mukaiset opintojaksot.  

4. Monimuotoa yksilöllisesti (Timo Ilomäki)  

Tila: VN.B1.218 

Tarjolla esimerkkejä lähiopetuksen, hybridiopetuksen sekä yksilöllisen etäopetuksen yhdistämisestä lukiokurssilla. Teemaa lähestytään mm. seuraavien kysymysten kautta: Millaista digituettua yksilöllistä ohjausta ja palautetta voi antaa etä/lähiopiskelijalle? Miten luoda opiskelijan taitoja kehittävä prosessi opintojakson sisällä tai opintojaksolta toiselle? Miten hybridiopetuksessa huomioidaan etäilijöitä? Esimerkkinä Teams ja Screencast-o-Matic – yhteiskäyttö. 

5. Hybridiopetus 2.0 (Jarkko Sairanen) 

Tila: VN.B1.214 

Tule tutustumaan nykyaikaisiin hybridiluokkiin. Olemme rakentaneet kummallekin kampukselle erityisesti hybridiopetukseen soveltuvia luokkia. Osa luokista on kevyemmin varusteltuja kuin toiset. Esittely tapahtuu kahdessa eri luokassa, jolloin voitte tutustua erilaisiin ratkaisuihin hybridiopettamisen toteuttamisessa. 

6. LOPS21-integraatio (Sanna Eskelinen, Juuso Repo) 

Tila: VN.B1.220 

Tervetuloa tutustumaan tiimilinjan oppiaineintegraatioihin. Esimerkkinä tiimilinjan opintojakso TII2 ’Yksilö ja yhteisö’. Tässä viiden opintopisteen opintojaksossa on integroitu ÄI1, ÄI2 ja HI1 -moduulit.  

7. Abitti tutuksi (Jarkko Helin) 

Tila: VN.B1.217 

Esittelyssä pääset kokeilemaan, kuinka opiskelijoiden koneet käynnistetään Abittiin. Pääset kokeilemaan Abittia opiskelijan roolissa ja saat tietoa, kuinka voit opastaa opiskelijoita erilaisissa ongelmatilanteissa. Tarvittaessa tutustutaan myös Abitti-kokeen laadintaan. 

8. Laite- ja etätoimintaesittely (Henri Jaakkola) 

Tila: VN.B1.218 

Esittelyssä näet AVerVision-dokumenttikameran, reMarkable-muistikirjan ja Wacom-piirtonäytön toimintaa. Saat tietoa verkkosivun elementtien koon kasvattamiseen sekä hiiren osoittimen muuttamiseen ja sijainnin näyttöefektin aktivoimiseen. Jos aika riittää, saat vinkkejä Teamsin työpöytänäkymän jaosta, esityksen monitoroinnista ja Whiteboard-luonnoslehtiön käytöstä. Lisäksi voit kenties vielä nähdä Abitti-järjestelmän opettajajohtoista esittelyä Teams-yhteyden avulla. Tilaisuus on päihteetön. 

9. Moodle lähiopetuksen tukena (Heini Pennanen) 

Tila: VN.B1.318 

Tule keskustelemaan, kuulemaan ja katsomaan eri vaihtoehtoja, miten Moodle toimii lähiopetuksen tukena. 

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *