Päivä ”Mousetownissa”

Heräsimme aamulla kello puoli seitsemältä, sillä jo kahdeksalta lähdimme ajamaan linja-autolla kohti Myshkiniä, jota myös englanniksi Mousetowniksi. Matka kesti noin kolme tuntia, ja koko matkan ajan saimme selostusta ympäristöstä ja sen historiasta. Saavuimme Volga-joen rantaan, jossa oli pieni kioski ja vessat. Itse olin siinä vaiheessa hämilläni, että tämäkö se Hiirikylä on. Kohta meille kumminkin selvisi, että tulemme ylittämään Volgan lautalla ja Mousetowni olisi siellä. Lautalla oli todella kylmä, sillä olimme kuitenkin keskellä jokea. Lautta kesti onneksi vain noin 10 minuuttia eli kylmyyttä ei kauaa tarvinnut kestää.


img-20161101-wa0001

Volgan rannalla


Mousetownissa meidät otti haltuun opas, kuka vei meidät ensimmäiseen museoon. Olin yllättynyt kuinka hiiriteemainen kylä olikaan. Opas puhui taas venäjää, joten kääntäminen sai taas alkunsa. Englannin opettaja käänsi puhetta osalle englanniksi, saksanopettaja ja Ulla taas kommunikoivat saksaksi ja näin Ulla käänsi puhetta meille suomeksi, ja jos olit ollut kiltti Alexille saattoi hän kääntää puheen suoraan venäjästä suomeksi. Kävimme päivän aikana yhteensä neljässä museossa. Yhdessä oli oikeita hiiriä ja muita pikkueläimiä, toisessa taas valmistettiin käsitöitä mm. savesta ja raudasta, kolmannessa oli erilaisia huopatossuja ja neljännessä kävimme vanhassa aitassa. Saimme siis kuulla kaupungin historiaa paljon.


img-20161101-wa0005

Hiiripalatsissa


Syömään mennessämme poikkesimme myös sodassa kaatuneiden muistomerkillä, jossa paloi ikuinen tuli. Viereen oli myös pystytetty ”kellotorni”, mikä löi noin 20 minuutin välein. Se oli myös kaatuneiden sotilaiden muistoksi.Menimme tämän läheiseen ravintolaan syömään. Saimme todella monta annosta, ettei vatsa voinut jäädä tyhjäksi. Söimme mm. pihviä, mikä oli kuorrutettu maustetulla juustolla, keittoa, salaattia ja jälkiruokaa ja lopuksi joimme vielä teet. Lopuksi kävimme vielä kävelemässä Volga-joen rannalla.

Suurinpiirtein neljän aikaan lähdimme linja-autolla takaisin Jaroslavliin ylitettyämme joen lautalla. Itse olin niin väsynyt matkasta, että nukuin koko matkan.

Matkan jälkeen kävimme nopeasti syömässä host-perheissämme ja lähdimme koko nuoriso joukko ostoskeskus Auraan. Siellä shoppailimme vähän ja vietimme aikaa yhdessä. Kotiin saavuimme vasta myöhään illalla, joten itse ainakin olin erittäin väsynyt matkasta ja aloin nukkumaan heti.

Heidi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *