Viimeisiä työpäiviä

Heissan! Toiseksi viimeinen työpäivä takana, 3vk on melkein heilahtanut vain ajassa nopsaa, kun töiden jälkeinen aika on tehokkaasti käytetty sveitsin kylien ja kaupunkien vierailuihin . Viimeisiä rutistuksia saa todella nyt tehdä sillä myöhäinen paluu viikonloppu vapailta Kerzersistä jätti yöunet vain 3h. Majoituimme Annen kanssa Annen hostin Lisan perheen tykönä kerzersissä jonne matkasimme Luzernen kautta perjantaina ajellen Annen ja Myriamin kanssa. Luzernessa pysähdyimme n.3h kiertelemään kaupunkia ja nauttimaan upeasta säästä, sieltä suuntasimme ruuhkaisia katuja kerzerssiin johon Lisa junalla matkusti ennen meitä.

Lauantai aamuna suuntasimme paikalliseen leipomoon josta ostin tuoretta patonkia aamuksi jonka kautta suuntasimme Berniin jossa kiertelimme vanhaa kaupunkia, ruusupuutarhaa, näimme 2 karhua kaupungin keskellä joista Bern on tunnuksensa karhu kaupunkina saanutkin. Jatkoimme matkaamme joka vuotisiin ampumakisoihin joissa ”kevyt” 😃kesäsade toi tunnelmaa kisoihin.

Sunnuntaina suuntasimne Caillier suklaa tehtaalle jossa osallistuimme suklaakurssille missä teimme lampaan, kertasimme temperointia sekä sen työstöä, tämän jälkeen menimme suklaanhistoria kierrokselle sekä shoppailemaan sveitsin vanhimman suklaatehtaan suklaita. Caillier on jo 200-vuotta vanha yritys joka 1900-luvun aluilla muistaakseni yhdistyi Nestlen kanssa. Annelta varmaan löytyy muistista tietoa ja kuvia 😃

Sunnuntaina palasin St Galleniin Myriamin poikaystävän kyydillä, kun hänkin oli osallistumassa ampumakisoihin niin menimme 2 autolla Annen, Myriamin ja Paulin kanssa. Meidän 3h suora ajomatkamme muuttuikin reilu 5h kiertely ajoksi jossa maisemat olivat upeat vaikka itse olinkin valmis jo palamaan kotia ja lepäämään. 😃

Harmittaa hieman lähteä kotia kohti kun työpaikalla arki alkaa luonnistua sekä monien uusien tuotteiden tekoa päässyt testaamaan vaikka itsellä on ollutkin muutaman taikinan työstötavan kanssa hankaluuksia olisi ne ollut mukava oppia maantavoin sillä työtavat ovat useasti hyvin erinlaisia kuin kotona. Lyhyet unet sekä 8.30h työpäivä veivät energiat tänään täysin joten oli hyvä aloittaa pakkaaminen, pyykkien pesu sekä vielä kohta alan kääntämään englanniksi loppuraporttiani koululle työpaikasta, koulusta, majoituksesta jne mistä pidin, mitä muuttaisin jos muuttaisin asioita jne.

Power point pitäisi vielä saada valmiiksi tai ainakin etiäpäin huomiseksi kouluun.

Huomenna viimeinen koulupäivä 8.20-17.20 sekä yhteenveto kansainvälisen opettajan kanssa reissustamme.

Keskiviikkona viimeinen työpäiväni alkaen 02.

Töiden jälkeen minulla lähtee päivällä juna Zurichiin johon menen vielä tutustumaan päiväksi ennen lähtöä kotia joka koittaa torstai iltana.

Terveisin suvi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *