Suomen pikavalmistusyhdistyksen Firpa:n järjestämä seminaari ja 3D-tulostusnäyttely.
Ensimmäinen luennoitsija oli professori Olaf Diegel Lund:n Yliopistosta Ruotsista. Esityksessään hän paneutui 3D-tulostamisen myytteihin.
Toinen luennoitsija oli Mikko Laitinen Microsoft Mobile Oy:stä. Hänen aiheenaan oli DDM eli tuotetiedon hallinta.
Tämän jälkeen oli 3D-tulostusnäyttelyn esittelijöiden lyhyet puheenvuorot. Alla on kuvia 3D-tulostusnäyttelystä kuvateksteineen.
Hetitec Oy:stä valumuotti, jolla valmistettu tuote myös kuvassa.
Macutec Oy:stä valmistettu tuote, joka on ensin kerroshitsattu ja tämän jälkeen tuote on koneistettu.
Kolmas luennoitsija oli Johtaja David Wong, Nanyang Polytecnic, Singapore:sta. Hänen aiheenaan oli 3D-tulostuksen ”opetus tehdas”.
Karkea idea heillä on yhdistää teollisuuden ja opiskelijoiden kanssa innovointi, suunnittelu ja valmistus nykyaikaisilla suunnittelu- ja valmistusvälineillä. Suunnittelussa käytetään erilaisia 3d-mallinusohjelmia ja valmistuksessa mm 3D-tulostusta.
Seuraava luennoitsija oli Kalle Kantola Fimecc Oy:stä. Hänen aiheenaan oli ”3D-tulostus haastaa Suomen ja valmistavan teollisuuden”. FIMECC Oy (Finnish Metals and Engineering Competence Cluster Ltd) on metallituotteet ja koneenrakennus -alan yritysten sekä tutkimuslaitosten vuonna 2008 perustama SHOK eli strategisen huippuosaamisen keskittymä. Se toimii tieteen, teknologian ja innovaation keskittymänä Suomen metalliteollisuuden ja koneenrakennuksen aloilla ja sen tehtävänä on edesauttaa kone- ja metalliteollisuuden uudistumista.
Heidän yhtenä strategiana on tuotannon digitalisoituminen ja 3D-tulostus kuuluu siihen. Kantola painotti Suomen hallitus ohjelman vaikuttavuutta seuraavien vuosien aikana. Esimerkiksi Singaporessa oli yhteinen tahtotila toteuttaa heidän ”opetus tehdastaan”. Miksei tällaista tahtotilaa löydy Suomesta?