Työelämäjaksoni toinen yritys, Moventas Oy

Työelämäjaksoni toinen yritys on Moventas Oy. Moventaksella tarkoitukseni on seurata tuuliturbiinivaihteen kehäpyörän valmistusprosessia ja tehdä havaintoja siitä. Kehäpyörä muodostaa yhdessä planeettapyörästön kanssa tuuliturbiinivaihteen ytimen. Kehäpyörän valmistusprosessi alkaa hammastuksella. Eli olen ensimmäisen viikon hammastussolussa ja jatkan siitä eteenpäin kehäpyörän valmistuksen mukaisesti.

Moventas Oy valmistaa tuuliturbiinivaihteita energiateollisuudelle. Moventas tarjoaa kattavat huoltopalvelut valmistamilleen vaihteille sekä muiden valmistajien vaihteille globaalisti.

Tuulivoimalaitos poikkileikkaus

Kuvassa on esitetty tuuliturbiinin poikkileikkaus. Vaihde sijaitsee lapojen ja generaattorin välissä.

Tällä hetkellä Moventaksella on 450 työntekijää, joista 330 Suomessa. Moventaksen omistaa teollisuusryhmä Clyde Blowers. Moventas toimii seitsemässä maassa ympäri maailmaa, pääpaikkana on Suomen Jyväskylä. Jyväskylässä on kaksi tuotantotehdasta, Rautpohjan tehdas ja Ikolan tehdas.

Ikolan tehdas

Kuvassa on Ikolan tehtaan kokoonpanosta kuva.

Rautpohja

Kuvassa on Rautpohjan tehdas.

Moventas tunnetaan korkeasta laadustaan sekä suunnittelussa että valmistuksessa (ISO 9001- ja 14001 -sertifikaatit). Tuotetieto on varastoitu tuotteen elinkaaren hallintajärjestelmään (PLM), joka varmistaa kaikkien myytyjen tuotteiden, komponenttien ja materiaalien jäljitettävyyden.

Mittakone

Kuvassa 3D-mittakone työssään.

Uutena toiminta-alana Moventas laajentaa vuorovesivoimalaitoksiin. Yhtiö on valittu Alstomin pääasialliseksi vaihdekehityskumppaniksi raz Blanchard -vuorovesivoimalan pilottihankkeeseen. Vuorovesivoimalaitoksessa on tarkoitus käyttää tuuliturbiinipohjaista vaihdetta sopivin muunnoksin.

Alstom_Oceade_vuorovesivoimalaitos

Kuvassa on Alstomin vuorovesivoimalaitos, vaihde on kolmas tuote vasemmalta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *