Kolmas ja viimeinen ”opetop”-viikko/Maanantai 12.9.16

Viimeisen viikon maanantaiaamu valkeni aurinkoisena ja lämpimänä. Tämän jakson aikana näitä kauniita syyspäiviä on riittänyt- hieno syksy takana… Aamun alkajaisiksi kävin taas (varaston kautta) Matkakeskuksessa tarkistamassa esitetelineen ja pyyhin siitä pölyt ja täytin hyllyt. Tätä tehdessäni ajattelin, että tämä on junalla ja bussilla tulevan matkailijan ensi kosketus Visit Jyväskylään – esitetelineelläkin on tärkeä merkitys! Jos se on hujan hajan, millaisen kuvan se antaa kaupungista? Joskus pieneltä tuntuva asia voi olla aika merkittävä myönteisen mielikuvan luomisessa asiakkaalle/matkailijalle.

Visit Jyväskylällä on hyvät internet-sivut osoitteessa

http://visitjyvaskyla.fi/

ja näitä sivustoja minäkin olen selaillut useaan otteeseen.

Sieppaa

 

Sivuilta löytyy kattavasti tietoa seudusta ja etusivun ”Jyväskylässä tapahtuu” -osio linkittyy kaupungin tapahtumakalenteriin, jota Maija päivittää täällä matkailuneuvonnassa. Eli jos jotain haluaa tietää kaupungista, tässä linkki varsin runsaaseen ja visuaalisesti näyttävään tietopankkiin. 🙂

jkl kartta

Tässä Jyväskylän kartta, jota olen selostanut matkailijoille päivittäin. Muistan jo ulkoa, että Toivolan Wanha Piha on numero 39, Seminaarinmäki (yliopiston kampus) numero 21a ja Aalto-museo 40. Aaltoa kysytään edelleen ja monet matkailijat ovat arkkitehtiopiskelijoita, jotka kiertävät katsomassa juuri näitä kohteita, Niinpä heille pitää antaa myös kartta Säynätsaloon ja Muuratsaloon ja bussiaikataulut, koska Aallon kohteita on myös siellä, Suurin osa kysyykin juuri näitä kohteita matkailuneuvontaan tullessaan. Mm. bussiaikatauluja on kopioitu valmiiksi työtä helpottamaan. Olen havainnut sen, että jos aikoo työskennellä matkailuneuvonnassa, on kartanlukutaito ja kartan ymmärrys tärkeää. 🙂

fb pop up

Tässäpä yksi tekemistäni FB-nosto tulevasta tapahtumasta. Näitä tehdään päivittäin. Vaikeaa on joskus referoida pitkästä ilmoituksesta lyhyt ja informatiivinen. Lisäksi nostosta pitäisi saada houkutteleva. Siinäpä haastetta!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *