Matkailuneuvonnan arkea/viikko 2.

Toinen viikko vilisee vauhdilla eteenpäin. Ulkomaalaisia matkailijoita riittää ja kysymykset vaihtelevat laidasta laitaan. Eilisen maanantain ehkä hauskin kysymys tuli kolmelta espanjalaiselta  – he nimittäin halusivat tietää, näkevätkö he seuraavana yönä revontulia Jyväskylässä? Tutkimme netistä ennusteita ja hieman huonolta näytti, vaikka yöstä olikin tulossa kylmä….. 🙂

revontulet

No onneksi he olivat menossa Rovaniemelle ja uskoivat vakaasti näkevänsä revontulet siellä. Let us hope so! Rovaniemen esitteessä oleva Joulupukki herätti hilpeyttä ja kertoivat menevänsä tapaamaan tätä herraa… Kerroin, että kannattaa.. 😉

Aamuisin matkailuneuvojat tarkistavat päivän sanomalehden ja keräävät sieltä tärkeät matkailulliset uutiset. Sain maanantaiaamuna kunnian avata toimiston, koska kollegat olivat palaverissa ja leikkelin myös tärkeitä asioita lehdestä ja vein niitä myös FB-sivuille, jos oli tarpeen.

lehtileikkeet

Sain myös spesiaalitehtävän eli soitan alueen majoituspaikat läpi ja tarkistan majoitustilanteen lokakuun alussa olevia KoneAgria -messuja varten. Matkailuneuvonnan tulee olla ”kartalla” lähes kaikesta, mitä seudulla tapahtuu.

majoitustilanne

Tiistai ja keskiviikko olivat vilkkaita päiviä – englannin lisäksi sain puhua myös ruotsia! Pitkästä aikaa…. Sanat vain olivat hieman hukassa.. Mutta rouva oli tyytyväinen, kun sai palvelua omalla äidinkielellään.  Sain valmiiksi majoitustilanteen, päivitin Jyväskylän seudun luontopolkukohteiden esitteet (A4) kopioimalla niitä jokaista tarpeeksi aj etsin Maijalle tietoa JKL Dog Showsta, joka on kansainvälinen koiranäyttely täällä marraskuussa.

Luontopolkuja ja luonnonpuistoja kysytään päivittäin. Ne kiinnostavat kovasti. Samoin Alvar Aaltoa kysytään päivittäin ja hänen kohteitaan alueella. Lisäksi asiakkaat tulevat tiskille, kertovat olevansa kaupungissa esim. viisi tuntia ja kysyvät, missä kannattaisi käydä. Eli pitää tietää ja tuntea tärkeimmät nähtävyydet kaupungissa ja myös osata näyttää ne kartalta.

Tässä muutama kuva toimiston omasta kuvapankista ja tiloista ja oikeista asiakaspalvelutilanteista.

20160728_101419 Matkailuneuvonta7

20160729_100403

Alakuvassa näkyy lastipyörä – tämäkin yksi tapa jakaa matkailutietoja kesäaikaan kaupunkilaisille. 🙂

P.S kaksi brittinaista kyseli revontulia tänäänkjn… 😉 Aurora Borealis!

Polarlicht_2

Torstaina sama homma jatkui. Alvar Aaltoa edelleen, kaupungin nähtävyyksiä, bussi- ja juna-aikatauluja, tapahtumia, uusia ravintoloita jne… Kysymykset vaihtelevat laidasta laitaan ja tänään ehkä hauskin kysymys oli, että mihin Jyväskylässä voi viedä vanhat maalipurkit ja muovijätteet? . Internet on oiva tiedonhankinnan kanava – mitenkähän ”ennen vanhaan” tietoa on haettu/käsitelty? Manuaalisesti tämä on ollut kyllä paljon työläämpää ja hankalampaakin….

FB:n saloihin olen myös perehtynyt ja tehnyt nostoja tulevista tapahtumista. On superviikonloppua urheilun saralla, ruokatapahtumaa kävelykadulla, enduro-kisaa ja paljon paljon muuta. Olen huomannut, että Jyväskylä kyllä tarjoaa jokaiselle jotain, kunhan vain osaa päättää, minne menee. Vireä siis tämä kotikaupunkini! Pitäisi kyllä itsekin tutustua muutamiin kohteisiin kaupungissa – siitä on aikaa, kun olen viimeksi käynyt esim. museoissa. Taidan ottaa talven tavoitteeksi… 🙂

Perjantaiaamuna sain jo toistamiseen tällä viikolla avata toimiston – on hienoa, että minuun luotetaan! 🙂 Aamun alkajaisiksi sain mielenkiintoisen asiakkaan – yliopistolle väitöskirjaa tekevän suomalaisen miehen, jolle oli tulossa taiwanilaisia vieraita. Suunnittelimme yhdessä heille muutaman päivän ohjelmaa seudulle – mm. luontopolkua, Jyväskylän Sinfonian konserttia, Toiwolan Wanhaa pihaa, museoita, ravintoloita, tuliaisostospaikkoja jne. Lisäksi asiakas kertoi, että vieraat ovat vegaaneja ja etsimme mahdollista ruokapaikkaa heille. Hassua on, että monet ravintolat ovat suljettuna täällä kaupungissa sunnuntaisin? Samoin suoranaista matkamuistomyymälää täällä ei ole- Taito Shop on kyllä paikka, josta suomalaista käsityötä voi ostaa. Saimme kuitenkin aika mukavan ohjelmarungon vierailleen ja asiakas poistui mielestäni tyytyväisenä. Se on tämän työn ”suola”.

Harjoittelin myös leiketyökalun käyttöä ja tein Heidille kartan liitettäväksi asiakkaan sähköpostiin. Uuden oppiminen on aika mukavaa!

kartta fi

Perjantai-iltapäivällä tuli vielä useita ulkomaalaisia kysymään tekemistä päiväksi tai muutamaksi tunniksi Jyväskylään. Luontokohteita todellakin kysytään ja luonto on varmasti yksi syy, miksi tälle seudulle matkaillaan. Varasinpa vielä hotellihuoneen suomalaiselle pariskunnalle hotelli Albaan ja kiittelivät hyvää palvelua. Tähän on hyvä päättää toinen viikko Visit Jyväskylässä!

Have a nice weekend! 🙂  Kolmatta ja viimeistä viikkoa kohti……

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *