Torstain toimintaa

Aamupäivän työskentelin aikuisopiskelija Meijun kanssa, joka tekee matkailun perustutkintoa EduPolissa ja on työssäoppimassa Visit Jyväskylässä. Maija ja Heidi olivat aamupäivän koulutuksessa.

Syyskuu on alkanut ja toimiston ikkunassa päivittyivät tiedot tulevista tapahtumista. Näytöllä pyörii myös mainosfilmiä seudusta.

infotaulu

Tapahtumia Jyväskylän kokoisessa kaupungissa on paljon ja matkailuneuvonnan yksi tehtävä onkin olla ”ajan hermolla” siitä, mitä kaupungissa tapahtuu. Aamuisin matkailuneuvojat tarkistavat sanomalehden ja nostavat sieltä tulevia tapahtumia joko tapahtumakalenteriin Jyväskylän kaupungin sivuille (jos niitä ei siellä ole) tai FaceBookiin.

lehti

Olen saanut tehdä muutamia FB-”nostoja” -vaikeinta noissa on ehkä se, että mitä kannattaa nostaa. Jyväskylän kaupungin strategian yksi painopiste on liikunta ja hyvinvointi, jonka mukaisesti nämä tapahtumat ovat relevantteja. Mutta siltikin pitää miettiä, mitä kannattaa mainostaa, mitä ei.

kansio

Matkailuneuvonnassa on apuna käsikirja, johon on kerätty tärkeitä asioita, Lueskelin sitä aamupäivällä ja löysin sieltä käyttökelpoista tietoa mm. Alvar Aallon kohteista. Niitä kysytään päivittäin. Erityisesti ulkomaalaiset turistit ovat erittäin kiinnostuneita Aallon tuotannosta.

Iltapäivä oli vilkas ja oli mukava palvella ulkomaalaisia asiakkaita. Katukuvassa tänään aasialaisia, brittejä ja  saksalaisia muiden muassa.

Opin tänään sen, että Jyväskylässä ei ole yleistä saunaa, josta pääsisi järveen uimaan. Tai oikeastaan tiesinkin jo tämän, sillä viime päivinä on Keskisuomalaisen otsikoissa puhuttu paljon yleisen saunan rakentamisesta tuonne Jyväsjärven rantaan. Pitäisi varmaan rakentaa, sillä olemmehan me saunamaakunta. 🙂 Niinpä varasin hampurilaiselle pariskunnalle saunan Kuohun Metsärannasta, joka on leirikeskus ja lämmittää saunaa juuri ulkomaalaisia matkailijoita ajatellen tilauksesta. Tyytyväinen pariskunta lähti suunnistamaan kohti Keuruun tietä ja Kuohua.. 🙂

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *