Opetoppi, osa 2/Visit Jyväskylä

visit jkl

Uusi viikko, uusi paikka ja uudet ”kujeet”!

Maanantaiaamuna ajelin kohti Jyväskylä Cityä ja ihmettelin lyhyttä työmatkaa… 🙂 Ensi töikseni suuntasin parkkilipun hankintaan ja vein auton Hannikaisenkadun hiekkaparkkikselle, joka taksaltaan halvin kolmeksi viikoksi – vain 50 €/kuukausi, kun sisähallit 90€:sta 110€:n! Sieltä sitten reippaasti Asemakatu 7:n, joka on työpaikkani seuraavan kolmen viikon ajan.

Minut vastaanotettiin tosi mukavasti ja lämpimästi – tässä työpaikassa on todella hyvä ilmapiiri ja henki! Sen saattoi aistia ihan ensimmäisistä minuuteista. Kaikki työntekijät esiteltiin ja jokainen toivotti minut tervetulleeksi ja toivoi minun viihtyvän, se tuntui tosi hienolta. Heidi näytti minulle paikat ja kertoi talon tavoista.

Tässä kuvassa matkailuneuvojat Maija ja Heidi, jotka ovat työkavereitani ja opastajiani.

heidi ja maija

Maanantaiaamun alkajaisiksi jyväskyläläiset matkailualan ensimmäisen vuoden opiskelijat tulivat sovitulle tutustumiskäynnille matkailuneuvontaan opettajansa Minnan johdolla. Hauska sattuma, ja minulla hyvä tuuri, sillä sain kuunnella Maijan selostuksen matkailuneuvonnan toiminnasta ja sain siitä hyvää pohjatietoa itselleni.

jaon opiskleijat

Ryhmän lähdettyä kesätyöntekijä Maiju neuvoi minua talon tavoille. Sain myös tutustua esitehyllyyn, siivoilin sitä hieman ja täydensin puuttuvia esitteitä ja otin pois vanhoja. Asiakkaitakin kävi mukavasti ja asiakaskunnassa näkyy, että opiskelijat ovat saapuneet kaupunkiin. Englantia saa puhua paljon ja sainkin ensimäisen päivän kunniaksi opastaa viittä nuorta naista, jotka olivat tulleet kaupunkiin ja aikaa heillä oli vain viisi tuntia.  He kysyivät, missä kannattaisi käydä ja suosittelin Harjun Vesilinnaa (näköalatornia), kirkkopuistoa, kaupungintaloa ja teatteritaloa ja satamaa, rakennuksista kun olivat kiinnostuneita, sekä tietysti Toivolan Wanhaa Pihaa, joka on upea kokonaisuus keskellä kaupunkia. Matkailuneuvontaani helpottaa se, että Jyväskylä on syntymä- ja koulukaupunkini, joten tiedän jotain jo valmiiksi.

tpakalneteri

Matkailuneuvonnassa käytetään paljon tietokonetta, jossa mm. kuvassa näkyvä tapahtumakalenteri, jota tarkastetaan päivittäin. Kuka tahansa voi netin kautta ilmoittaa tapahtuman Jyväskylän seudulla ja se päivittyy sitten kaupungin ylläpitämille sivuille. Muita yhteydenpitokanavia ovat sähköposti, puhelin ja chat. Myös asiakkaita käy tiskillä paljon ja osa heistä ohjataan suoraan toimiston toisessa päässä olevaan ”Linkkiin”, jossa voi ostaa bussilippuja ja maksaa kaupungin laskuja.

Kävimme myös Asemakatu 4:ssä varastolla, jossa säilytetään esitemateriaalia ja haimme täydennystä. Maiju näytti myös minulle paikan, jonne paperiroskat viedään, se on aivan toimiston kupeessa.

**************************************************************************

Tiistaiaamun alkajaisiksi menimme Maijun kanssa Matkakeskukseen tarkistamaan siellä olevan esitetelineen, joka palvelee aulassa junalla ja bussilla Jyväskylään tulevia matkailijoita. Tässä telineessä on eri kielisiä versioita Jyväskylän seudun esitteestä, ja tarkistimme,  että esitteitä on tarpeeksi. Tämä tehdään n. kerta viikkoon ja kuuluu seuraavien viikkojen aikana yhteen tehtävistäni. Yritän muistaa! 🙂

Pakkasimme myös 80 Visit Jyväskylä – kassia esitteineen tilauksen mukaisesti eräälle yritykselle varastossa ja palvelimme tietysti asiakkaita – kiinalaisia, japanilaisia, saksalaisia jne… Myös paikalliset ihmiset käyvät hakemassa tietoa ja opin tänään itsekin mm. sen, että Jyväskylän seudulla on todella monia luontopolkuja laavuineen ja nuotiopaikkoineen. Eräs asiakas kyseli karttoja noihin kohteisiin ja niitä löytyi todella monta. Muutama kartta lähti mukaan kotiinkin, sillä syksy on hyvää aikaa vaellukselle metsässä. Turha ajaa merta edemmäs kalaan! 🙂

Väliajalla tutustuin itsenäisesti Visit Jyväskylän ”Matkailun strategiset linjat” -esitteeseen, jossa kerrotaan enemmän yrityksestä, sen toimintatavoista ja tavoitteista.

ruutu

Matkailulla on tärkeä merkitys Jyväskylälle ja lähiseudulle. Kirjoitankin seuraavaan postaukseen lisää tästä yrityksestä ja sen merkityksestä tälle alueelle.

Summa summarum – vauhdikkaat ja opettavaiset kaksi päivää takana, iloisella mielellä kohti seuraavia! Kiitos Maijulle hyvästä briiffauksesta ja tsemppiä uusiin haasteisiin Virossa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *