Torstai on toivoa täynnä

Sateinen aamu – mieli edelleen virkeä ja innokas…

Tämän päivän aluksi muutamia faktoja HimosLomista.

HimosLomat-lomapalveluihin kuuluvat:

  • HimosLomat – loma- ja kokouspalvelut
  • Himos Holiday Travel – kansainväliset palvelut
  • Himos Hotelli – ravintola, hotellipalvelut
  • Himos Areena – ravintola, viihdepalvelut
  • Himos Safarit – oheispalvelut
  • Himos Golf Palvelut – golf-palvelut
  • Himos Festival – tapahtumapalvelut
  • Himos Mökkipalvelut – huolto-, siivouspalvelut

Majoituskapasiteettia Himoksella on vajaa 400 mökkiä ja huvilaa, sekä hieman alle 100 hotelli- ja motellihuonetta, yhteensä 3400 vuodepaikkaa. Vuosittain Himoksella majoittuu noin 330 000 – 350 000 asiakasta.
Lisäksi Riihivuoren lomakylässä on 41 mökkiä, noin 280 vuodepaikkaa.

Ympärivuotisia työpaikkoja konsernissa on 68 ja festivaaleilla jopa 250 henkilöä.

HimosLomat -konsernin liikevaihto edellisenä tilikautena oli 25 miljoonaa euroa ja kansainvälisen kaupan osuus on tästä vajaa 20 prosenttia.

Eli aikamoisesta kompleksista on kyse. Rinnepuoli on oma lukunsa.

kartta

Tänään olen jo hieman oppinut hahmottamaan aluetta, mökkialueita ja niiden nimiä sekä alueilla sijaitsevia yksittäisiä mökkejä. Asiakkaille piirretään kartat, jotta osaavat mennä majapaikkoihinsa – karttoja piirtäessä tulee aluekin pikkuhiljaa tutummaksi. Vaikka olen paljon Himoksella käynyt ja yöpynytkin muutaman kerran, oli alueen koko ja majapaikkojen lukumäärä yllätys. Sain tänään tehdä kuoret niille tuleville asiakkaille, jotka eivät ennätä tulla ennen vastaanoton sulkemisaikaa. Kuoreen laitetaan oheinen kartta, matkustajakortti, sopimus porealtaan käytöstä (jos mökissä sellainen on) ja  viikkotiedote (suomi tai englanti). Kuoren päälle kirjoitetaan asiakkaan nimi, yöpymisaika ja mökin nimi. Tuntui mukavalta, että jotain jo olen oppinut. Lisäksi tutustuin enemmän varausjärjestelmään.

helisigns

Tänään minua opasti vastaanoton saloihin Heli – nyt meitä olikin kaksi ”pilkkua” tiskin äärellä… 😉

Mukavia asiakkaita sain taas palvella ja englantia puhua – tuota taitoa kyllä tarvitsee ihan päivittäin. Olen havainnut, että minussa asuu ”asiakaspalvelija”; teinhän tuota työtä pitkään ennen opettajaksi ryhtymistäni. Nautin tilanteista ja hetkistä asiakkaiden kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *