Deepening Educational Co-operation with China

In the beginning of June Jyväskylä Education Consortium Gradia was happy to host the prestigious guests from Vocational Education Association of China. 

Co-operation and futureplans with The National Association of Vocational Education of China and Gradia #gradiafi #keepupgrading

Julkaissut Gradia Työelämä- ja yrityspalvelut 4. kesäkuuta 2018

This visit was a good continuation of our co-operation between China and Finland. Just a couple of days ago two teachers from Shanghai Industrial and Foreign Language School returned back home from a month-long Job Shadowing period.

 Education exports is a long-term cooperation that benefits both the customers and service providers know-how. A tailor-made vocational qualification or models of vocational qualifications requires mutual planning and implementing. Our Job Shadowing topics were Learning by doing, Individual study paths, Assessment, Project learning, Co-operation with working life and much more. Co-operation was really fruitful. Thanks to all participants.

Picture: Job Shadowing in Gradia from Shanghai Industrial and Foreign Language School

Finnish Education Expertice in Jyväskylä

Jyväskylä Education Consortium Gradia is the first in Finland to provide accredited vocational qualifications and professional qualifications and have concluded numerous successful projects abroad working together with EduCluster Finland and Gradia Education Services Ltd. Students have given excellent feedback on vocational training arranged according to the Finnish model.

Gradia is one of eleven training providers in Finland who received a pilot license for vocational education degrees at the end of 2016. In this spring the experiment progressed so that the first certificates of completion of qualifications were awarded in China in March and in Qatar in May 2018. The completion of upper secondary education gives students eligibility to higher education and competences for working life.

Welcome to learn more about Finnish education!

https://www.gradia.fi/en/visiting-us   

#keepupgrading

 

 

Text and pictures: Pauliina Holm

 

 

 

Kasvun merkit

Keski-Suomessa on hyvät kasvun merkit. Se todettiin 11.4. järjestetyillä Rekry & Työelämämessuilla Jyväskylän Paviljongissa. Paikalla oli Gradian lisäksi n. 80 näytteilleasettajaa; työnantajia, työpaikkoja ja työllisyyspalveluita esitteleviä tahoja. Yli 3000 kävijää ja 1000 työpaikkaa, hyviä kohtaamisia. Osastollamme kävi positiivinen kuhina ja onneksi meitä oli riittävän monta vastaamassa kysymyksiin kasvotusten, välillä englanniksikin. Palveluistamme kerrottiin työnantajille ja uran vaihtoa pohtiville ammattilaisille ja työnhakijoille. Kuulumisia ja yhteistyömahdollisuuksia vaihdettiin toki myös näytteilleasettajien kesken. Päivä oli täynnä positiivisia asiakaskohtaamisia, hyviä kysymyksiä ja tulevaisuuden haaveita uudesta ammatista ja siihen kouluttautumisesta.

kuva: Gradia ja tutkinnot, Gradia ja ammattitutkinnot, Gradia ja oppisopimus, Gradia ja jatkuva haku, Gradia ja rekryn tuki, Gradia ja kansainvälisyys, Gradia ja yritykset…Gradia- Whaaat?

Messuilla kuultiin myös tietoiskuja. Päälavalla Gradia Jämsän rehtori Petteri Järvinen esitteli Gradian palveluita. Tietoiskulavalla Työelämä- ja yrityspalveluiden yksikönjohtaja Kaija Haapasaari kertoi miten voimme toimia yritysten kasvun kumppanina.

kuva: Kaija Haapasaari ja tietoisku

Uratarinat ja onnistumiset, varsinkin julkisuuden henkilön kertomana, kiehtoi messuillakin. Arman Alizad esitteli kuvin ja sanoin omaa polkuaan, haaveita ja innostusta aina pikkupojasta, oppisopimusopiskelun ja vaatturin työn kautta tähän hetkeen.

kuva: Arman Alizad ja unelma.

 

teksti ja kuvat: Pauliina Holm

Ilmiannettu kuukauden kumppani

Palkitsimme  avoimissa ovissa ensimmäistä, muttei viimeistä (!), kertaa kuukauden kumppanin. Kuukauden kumppani on työelämä -ja yrityspalveluiden lanseeraama huomionosoitus  Gradia-kollegalle, jonka työelämälähtöinen toiminta ansaitsee tulla nostetuksi esiin.

Kuukauden kumppani-kunniamaininta myönnetään tunnustuksena menestyksellisesti tehdystä yritys -ja työelämälähtöisestä toiminnasta: yritysten kanssa tehdyistä hankkeista, yhteistyön ja liiketoiminnan kehittämisestä, kansainvälisestä koulutusviennistä ja työelämän tarpeisiin räätälöidystä koulutuksesta. Kiitämme kollegoiden jättämistä ilmiannoista! Ne tullaan myös huomioimaan.

Kollegaa saa kehua

Haluamme onnitella Vesa-Anttia, ensimmäistä kuukauden kumppania. Vesa-Antti on aktiivisesti ja myönteisesti edesauttanut yhteispalvelujen digi- ja painotarpeissa hyödyntäen työssä omia yritysverkostojaan. Hän on ottanut media-alan opiskelijat mukaan osaksi yhteistyöprojekteja. Hänen palvelualttiutensa ja joustavuutensa on ollut erinomaista koulutusvientiprojektien toteuttamisessa.

Kuva: Gradian hallituksen puheenjohtaja Juha Suonperä toi tervehdyksen avoimiin oviimme ja palkitsi ensimmäiseksi Kuukauden kumppaniksi Vesa-Antti Iltolan. Ilmiantajina hänelle oli useita Gradia-kollegoja. Kukat ojensi yksikönjohtaja Kaija Haapasaari.

Vesa-Antti on asiakaslähtöisesti ja asiantuntevasti lähtenyt toteuttamaan koulutusvientityötä tarjoamalla omaa asiantuntijuuttaan viimeksi mm. venäläisten Skills-valmennusasiakkaiden kouluttamisessa. Hän on promonnut suomalaista ammatillista koulutusta hyvin yritys- ja työelämälähtöisesti ja sitä kautta auttanut lukuisia kertoja Gradian koulutusviennin edistämistyössä. Kiitos!

Yhdessä enemmän yhdeltä luukulta

Keski-Suomen Kauppakamarin hiljattain julkaisema selvitys nosti esiin kehittymisen painopisteitä oppilaitosten (yliopisto, ammattikorkeakoulu ja toinen aste) ja yritysten välillä. Työelämä- ja yrityspalvelut on Gradian vastaus yhteistyön tiivistämiseen ja ns. yritysten yhden luukun palvelun periaatteeseen. Yksikönjohtaja Kaija Haapasaari esitteli avoimissa ovissa toimintaamme ja korosti yhteistyön tärkeyttä alojen; opettajien ja kouluttajien, kanssa työelämän tarpeisiin vastaamisessa ja ennakoinnissa

Kuva: Ideoidakin saa. Yhdessä saamme aikaan enemmän.

Otetaan koppi

Keitä tässä luukussa sitten työskentelee ja minkälaisten ratkaisujen parissa? Oppisopimus, yhteishankintakoulutukset, räätälöidyt yritysten kehittämistarpeet, koulutusvienti ja työelämälähtöiset hankkeet. Niitä oli päivän aikaan esillä ja ideoidakin sai.

Kuva: Työelämä-ja yrityspalveluiden asiakkuuspäälliköt ja työelämäkoordinaattorit onnittelemassa ja esittäytymässä avoimissa ovissa

Jotta pystymme vastaamaan ja ennakoimaan työelämän tarpeita, tarvitaan saumatonta yhteistyötä työelämän ja alojen välillä. Tarvitaan rohkeutta uudistua ja tehdä asioita työelämän tarpeiden näkökulmasta. Kumppanuudella.

 

Teksti Pauliina Holm. Kuvat Pauliina Holm ja Heidi Hakulinen

 

Pullantuoksuista reformia kiinalaisittain

Suomalainen koulutusmalli ja hyvät käytännöt kiinnostavat maailmalla. Kiinalaisten rehtoreiden ja opettajien ryhmä tutustui ammatilliseen koulutukseen ja Suomen koulutusjärjestelmään kanssamme viime viikolla. Hyviä kokemuksia kansainvälisten oppilaitosedustajien vierailuista ja koulutusten toteutuksista Jyväskylässä onkin. Tämä vierailu toteutettiin yhteistyössä JAMKin ammatillisen opettajakorkeakoulun kanssa.

Yi- Yksi: Hyvä Resepti

Kun halutaan onnistua, tarvitaan hyvä resepti. Gradian moniammatilliseen toimintaan ja suomalaiseen koulutusjärjestelmään ja oppijalähtöiseen toteutukseen tutustuttiin englanniksi kiinankielisen tulkin avustamana. Kiertokäynnillä  paneuduttiin työelämälähtöisiin käytänteisiin ja toteutustapoihin, nähtiin eri aloja ja erilaisia oppimisympäristöjä. Jututettiin opettajia ja opiskelijoita.

´

Kuva: Learning by doing. Oppijalähtöinen koulutus ja tekemällä oppiminen olivat Johanna Ärlingin teemoina.

Kuva: Opinto-ohjaaja Seija Ala-Ruona kertoi työelämän kanssa toteutettavasta yhteistyöstä logistiikka-alalla

Er – Kaksi: Kohotusta

Lounaan jälkeen tutustuttiin Työelämä- ja oppijalähtöiseen koulutukseen ja yrittäjyyteen.

kuva: Nuoret yrittäjät opettajineen esittelivät työelämälähtöisiä toteutustapoja. Opettajat Jaana Eirtovaara ja Heini Pennanen, opiskelijat Netta Fried ja Aada Kurki (BC Designs) ja kiinalaisryhmän vieraita.

San – Kolme: Pullan tuoksua

Mikä olisikaan mukavampi tapa päättää kierros suomalaisesta koulutusjärjestelmästä kuin leipoa yhdessä pullaa. Yhteistoiminnallinen oppiminen, käytännön pedagogiikka ja suomalainen kulttuuri tulivat käytännön läheisesti tutuiksi. Lopuksi herkuteltiin yhdessä. Onnistunut lopputulos syntyy hyvästä reseptistä, sopivasti kohottamalla.

Kuva: Nǐn hǎo ma? Mitä kuuluu Gradiaan ja suomalaiseen koulutusjärjestelmään? Marleena Tuuri ja Pauliina Holm esittelivät aamulla koulutusjärjestelmää ja Gradiaa. Iltapäivällä opittiin pullan leivonnan niksejä alan opiskelijoilta ja opettajalta yhdessä vierailijoiden kanssa.

teksti Pauliina Holm. kuvat Pauliina Holm ja Marleena Tuuri.

 

 

 

 

Yhdessä enemmän – Työelämä- ja yrityspalvelut Gradiassa

Mihin ihmeeseen ottaa yhteyttä kun oman yrityksen kasvu vaatisi osaamisen päivitystä, räätälöityä kurssia tai vaikkapa oppisopimuskoulutusta?

Kaikki koulutus näyttäisi olevan nyt yhdessä ja samassa paikassa; nuoret ja aikuiset, lukio ja ammatillinen, oppisopimus ja yritysten tarpeisiin räätälöitävä koulutus, lasten ja nuorten musiikin ja tanssin harrastusmahdollisuudet. Gradia- yhdessä enemmän, astetta paremmin. Mistä ihmeestä on kysymys? Näihin kysymyksiin törmäsimme vuodenvaihteessa ja edelleen. Eletäänhän nyt vasta tammikuuta ja lainmuutokset ja nimiuudistus ovat vielä tuoreita.

Näkyvimpiä uudistuksia ovat keskitetyt opiskelijapalvelut sekä työelämä- ja yrityspalvelut. Johtaja Vesa Saarikoski kertoo Gradian nettisivuilla organisaation uudistuksen tarkoituksen olevan pyrkiä myös uudistamaan toimintaa rohkeasti asiakkaan hyväksi.

Gradian Työelämä- ja yrityspalvelut esittäytyi Kasvu Open karnevaaleilla lokakuussa 2017 uudistuneella ilmeellä. Kuvassa yksikönjohtaja Kaija Haapasaari, asiakkuuspäälliköt Marleena Tuuri, Petra Leppäharju-Lipitsä, Marko Saaranen ja Pauliina Holm.

Työelämä- ja yrityspalveluiden tavoitteena on toimia osaamisen kehittämisen kumppanina erityisesti täällä Keski-Suomessa. Myös koulutusvienti on yksi osa toimintaa. Koulutusta ja räätälöityjä palveluita kehitämme tiiviissä yhteistyössä alojemme asiantuntijoiden, opettajien ja kouluttajien kanssa.

Ota meihin rohkeasti yhteyttä!