Kolmannen viikon keskiviikko

Tämä päivä pyörähti vauhdikkaasti käyntiin! Oli FB-päivityksiä, puheluja, vastattavia kyselyjä, ulkolaisia asiakkaita koirineen, esitetilauksia, esitetiedusteluja jne…. Pystyn jo hyvin neuvomaan muutaman tunnin tai pidemmänkin ajan kaupungissa viipyvälle matkailijalle mukavimmat ja mielenkiintoisimmat nähtävyydet mielenkiinnon kohteiden mukaan. Tottakai koko ajan oppii uutta ja hallittavan tiedon määrä on valtava, mutta sen ”suodattaminen” asiakkaalle hänen tarpeitaan vastaaviksi on tärkeintä.

Kaksi ulkolaista asiakasryhmää kyseli vuokrattavia veneitä peräkanaa…. Venevuokrausta ei valitettavasti tällä hetkellä Jyväskylän seudulla ole – tämä on harmillista. Onhan Jyväskylä vesistöjen ympäröimä kaupunki. Eräs sveitsiläinen pariskunta kertoi, että olivat matkailleet jo Norjassa ja Ruotsissa ja törmänneet siellä samaan ongelmaan…

Luin rauhallisimpina hetkinä perehdytyskansiota – minun piti katsoa tätä jo ensimmäisellä viikolla, mutta kiireiden takia se unohtui. No, parempi myöhään kuin lainkaan.

mappi

Kansiosta löysin kaksi asiakaspalveluun liittyvää sivua, joista sain Maijan luvalla ottaa kuvat.  Tärkeitä asioita, joita voi opetuksessa hyödyntää. Tässäpä haastetta kaikille tuleville matkailualan ammattilaisille… 😉

ohje aspi

Keskustelimme kollegoiden kanssa iltapäivällä tarpeesta saada uusia oppaita Jyväskylän seudulle. Tätä asiaa jatkan, kun palaan takaisin koulumaailmaan – tavoitteeni luoda verkostoja ja kontakteja matkaoppaan ammattitutkinnon suhteen on siis toteutunut. 🙂

Loppupäivä taas hujahti työn touhussa – enää kaksi päivää… Apua, aika suorastaan lentää…. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *