Jag skulle ju bara få och inte ge – mutta kuinkas sitten kävikään?

Yhtäkkiä olinkin siinä – opetusharjoittelua ohjaavana opettajana. Kaikilla venäjän tunneilla, joita seurasin, tunteja pitikin harjoittelija. Ruotsissa ei ole normaalikoulujärjestelmää, vaan korkeakoulut solmivat sopimuksen koulujen kanssa (tai opiskelijat yrittävät itse saada harjoittelupaikan). Itse olen koko työurani toiminut myös opettajankouluttajana, ensin Norssissa ja sitten mm. nykyisessä työssäni; pitkä kokemus siis!

Jag går nu inte in på vad jag tänkte och tyckte om själva lektionerna – säger bara att det var mycket annorlunda. Vanligen var jag själv den första i klassrummet och det säger redan ganska mycket.

Olin kyllä enimmäkseen antavana osapuolena ainakin venäjän suhteen: esittelin suomalaiseta koulujärjestelmää opettajankoulutusta myöten. Kävimme läpi:  LOPS2016, yksittäisen kurssin sisältö, oppimateriaalit, yo-kokeet, opettajan omat materiaalit joka kurssille jne. , verkkoresursseja jne. Tein sen kyllä ylpeydellä siitä, mitä Suomessa tehdään hyvin. Lähetin sekä ohjaavalle opettajalle että harjoittelijalle paljon omia materiaalejani. Joulu tuli siis heille kuukauden etuajassa.

Pedagogiken tänkte jag kommentera i ett annat blogginlägg något närmare (och senare). Det är fredag eftermiddag och min tid här börjar ta slut. Hann med att äta skollunch idag; det var riktigt gott! Kostade 35 kronor och först sedan fick man sin egen tallrik! Precis som på Rax Buffet i Jyväskylä.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *