3. työviikko

3. viikko työharjoittelua takana. 3:lla viikolla alkoi ensimmäistä kertaa jo tulla välillä fiilis, että on jotain jo alkanut oppimaan tekemään oikein. Tällä viikolla tutustuin myös hieman leipurien työskentelyyn ja tuotteisiin, joita työpaikalla tehdään.
En tiedä olivatko leipurit vähemmän kriittisiä, mutta selvästi tyytyväisempiä he olivat työskentelyyni. Tosin osalta siihen saattoi vaikuttaa sekin, että leipurit eivät puhuneet oikeastaan sanaakaan englantia. Kommunikointi hoitui elekielellä ja google-kääntäjällä.
Suurimmaksi osaksi tuotteet leivotaan pakkaseen ja paistellaan seuraavana aamupäivänä. Pienempiä suolaisia snackseja menee helposti useampi sata, koska ne ovat periaatteessa yhden suupalan kokoisia. Muitakin suolaisia tuotteita tehdään aina n. 30-50, riippuen vähän viikon päivästä. Alkuviikko luonnollisesti hiljaisempaa ja loppuviikosta kiireisempää ja enempi menekkiä. Makeiden puolella, riippuen hieman kakun suosiosta, niitä tehdään 2-5 välillä, joskus enemmänkin. Leikattavia levykakkuja tehdään n. 1-3 päivässä, ja yhdestä levystä tulee n. 50-80 palaa, riippuen mikä kakku kyseessä. Tuotteiden nimet jäävät tosi huonosti mieleen, joten laitan kuvateksteihin lähinnä tuotteet makuun liittyviä raaka-aineita.

Paahdettua sipulia&siemeniä.
Juustoiset voitaikinarullat.


Taikinassa paahdettua pekonia ja täyte luumumarmeladi.

”pizzakierteet”, täytteenä tomaattinen tahna.
Gluteenittomia suolaisia snackseja. Melko vähän oli gluteenittomia tarve tehdä paikassa.

Suklaakuorrute&aprikoosihillotäyte.

Laitteet ovat työpaikalla hyvin samantyyppisiä kuin Suomessakin, ja niitä oppi helposti käyttämään vaikka unkariksi ohjeet olivatkin. Lähinnä kaulauskonetta käytin enimmäkseen, enempi olin mukana aina tekemässä tuotetta lopulliseen muotoonsa ennen paistoa.

Perus kaulauskone.


Uuni, jossa pyörivä pinna.


Sekoituspata.

Viimeisellä viikolla on vain 4 iltavuoroa enää, 12-19:30. Macarons-leivokset ainakin vielä olisi tarkoitus oppia tekemään alusta loppuun. Mutta mitään muuta mullistavaa uutta tuskin paljon enää tulee, mutta ainakin mukava vielä katsoa ja reenailla miten viimeinen viikko eroaa ensimmäisen viikon sähellyksestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *