Ensimmäinen viikko Szegedissä

Unkariin kun lähdin, niin ei oikeastaan ollut juurikaan mitään tietoa maasta, mitä nyt vähän viimeisinä päivinä ennen lähtöä kerkesi ottaa selvää. Valuutta tuli olemaan eri, joten hintaluokkia senkin puolesta hieman katselin yleisesti. Unkarin kieltä en osannut ollenkaan ja mitä sitäkin nopeasti katsoi, niin vaikutti aika vaikealta, ei juurikaan mitään yhtäläisyyksiä muihin osaamiini kieliin. Budapestiin saavuin aika myöhään sunnuntai iltana ja siitä oli vielä n. 2h matka Szegediin, kaupunkiin, jossa tulisin tekemään 4 viikon mittaisen työharjoitteluni.

Työharjoittelupaikkanani on siis leipomo Szegedin kaupungissa sijaitsevassa kauppakeskuksessa, Szeged Novassa. Szeged Nova on aika uusi paikka, n. 5 vuotta sitten valmistunut kauppakeskus. Kauppakeskuksessa on vajaa 40 erilaista liikettä, joista kahvila on aika keskeisellä paikalla, ja se vaikuttaakin olevan melko vilkas paikka kahvittelijoille ym. kauppakeskuksessa asioiville asiakkaille. Erilaiset kakut ovat suuressa roolissa vitriineissä. Kakut ovat korkeita ja näyttäviä ja niiden tekoon panostetaan niin raaka-aineiden kuin tekemisenkin kannalta. Suolaisina tuotteita on erilaiset voitaikinasta valmistetut pienemmät ja suuremmat snacksit. Tilaustuotteita menee päivittäin, niissäkin hyvin paljon kakkuja asiakkaiden toiveiden mukaan tehtynä. Kuvassa on yksi perus leivoksista, joita tehdään kahvilaan.  Aamuvuoroissa yleensä viimeistellään tuotteita ja iltavuoroissa tehdään pohjat ym. 

Suklaata&kirsikkaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *