Metsä Board Äänekoskelle uusi Excellence Centre

Jaa artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Metsä Board – osa Metsä Groupia  – on käynnistämässä uuden osaamiskeskuksen kartongille ja pakkaamiselle, Excellence Centren, Äänekoskelle. Uusi keskus yhdistää pakkausdesignin ja tutkimuksen saman katon alle ja tämä mahdollistaa tulevaisuuden pakkausratkaisujen kehittämisen tehostamisen. Keskus on valmis käyttöön vuoden 2020 aikana. 

Keskus sisältää toimistotiloja, R&D laboratorion, asiakaspalautekeskuksen ja modernilla teknologialla varustetun ja pakkausdesignstudion. 

Tämän päivän pakkaustrendit ajavat ekologisempien pakkausratkaisujen kehitystä tukemaan kiertotaloutta ja vähentämään hiilijalanjälkeä. Tähtäämme täysin fossiilivapaisiin tehtaisiin ja raaka-aineisiin vuoteen 2030 mennessä ja kartonkimme ovat jo kierrätettäviä. Yhteistyöverkostomme kattaa myös yliopistot ja paikalliset koulut kuten Gradia. Työskentelemällä yhdessä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneidemme kanssa pystymme vauhdittamaan uusien pakkausratkaisujen kehitystä, jotka kunnioittavat luontoa. 

Keskus sijaitsee keskellä ainutlaatuista biotalouden ekosysteemiä Tehdasalueella toimivat Metsä Groupin uusi biotuotetehdas, Metsä Boardin kartonkitehdas, vierailukeskus Pro Nemus ja Metsä Springin ja japanilaisen Itochu yhtymän demotehdas, joka aloittaa tekstiilikuitujen tuotannon.

Teknisen markkinoinnin johtaja Leena Yliniemi, Metsä Board International
Ohjausryhmän puheenjohtaja