Biopakkausinnovaatioilla kasvua

Tervetuloa Biopakkausinnovaatioilla kasvua-hankkeen blogisivulle! Täältä löydät uusimmat blogiartikkelimme hankkeen eri teemoista, kuvagallerian uusista pakkausinnovaatioista sekä muita kuulumisiamme. 

Luodaan kestävän kehityksen mukaisia pakkausratkaisuja.

Biopakkausinnovaatioista kasvua -hankkeen tavoitteena on luoda ProtoLab-innovointi- ja kehittämisympäristö, jossa innovoidaan ja kehitetään personoituja protoja ja kokeiluversioita erilaisia pakkaus- ja display-tuotteista yhteistyössä pk-yritysten kanssa. Hankkeen aikana etsitään ja luodaan kestävän kehityksen mukaisia pakkausratkaisuja ja käytetään ympäristöystävällisiä, sellupohjaisia materiaaleja yhteistyössä Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n kanssa.

Hankkeessa kartoitetaan äly- ja funktionaaliseen painamiseen liittyvien ratkaisujen kokeilua, sillä hankkeen tavoitteena on, että innovointi- ja kehittämisympäristö tuottaa uusia ratkaisuja, joita jatkossa voidaan hyödyntää tuote- ja palveluinnovaatioissa.

Hanketta hallinnoi Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia, osatoteuttajana toimii Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy. Hanke toteutetaan yhteistyössä media-alan graafisen toimialan yritysten kanssa. Hankkeen toiminta-aika on 1.2.2019-28.2.2021.

Prototyypit

Biopakkausinnovaatioilla kasvua-hankkeen toimintaympäristö mahdollistaa protoaihioiden suunnittelun ja monivaiheisen testauksen uusien ja innovatiivisten ratkaisujen löytämiseksi. Hankkeessa tuotetulla prototyypillä tarkoitetaan sellaista useamman iteraatiokierron kokenutta tuotekehityksen aihiota, josta voidaan yksilöllisesti ja personoiden muokata edelleen toiminnallinen tuote tai palvelu. Hankkeen idea on siis luoda ja tuottaa protoaihioita, joista hankeen yhteistyöyritys voi muokata omanlaisensa tuotteen omana toimintanaan ja kaupallistaa sen. Innovatiiviset ratkaisut liittyvät pääsääntöisesti protojen toiminnallisuuteen ja materiaalivalintoihin. Hankkeessa luodut ja tuotetut protoaihiot ovat julkisia sen jälkeen, kun hankkeen yhteistyökumppanit ovat yhdessä päättäneet ne julkistaa.

Artikkelinostoja