Guido De Cat | Sovellusinsinööri | ESKO

Jaa artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ESKO-asiantuntijan haastattelu. Guido De Cat on vastannut Biopakkausinnovaatioilla kasvua-hankkeen pakkausten rakenne-, design- ja työnkulkuohjelmistojen valmennuksesta projektihenkilöstölle (vapaa käännös haastattelusta)

Kerro ensin meille kuka olet? Kuinka kauan olet työskennellyt ohjaajana Eskoon ja millainen tyypillinen asiakas olet?

Hei, olen Guido De Cat ja olen Eskon sovellusinsinööri nyt noin 22 vuotta. Tehtäväni on asentaa, kouluttaa ja antaa neuvoja Esko-ohjelmistoille, kuten ArtiosCAD, kaikille Studio-sovelluksille (jotka sisältävät monia Illustrator-laajennuksia), Deskpack (Illustrator- ja Photoshop-laajennukset), Paketti (toimittaja), Platoni, Icut-asettelu (sekä vaihe- että toistuva), Icut Preflight, Automation Engine (palvelinpohjainen työnkulun hallinta) ja paljon muuta. Artpro + (toimittaja) on uusin etu ja haaste.
Suurin osa asiakkaistani on laatikko-, näyttö- ja pahvipakkausten valmistajia (käyttävät ArtiosCAD, Studio, Icut) ja edustajakeskuksia, painotaloja, tuotemerkkien omistajia, pakkausten suunnitteluyrityksiä (käyttävät editoijia ja Automation Enginea), mutta olen myös yhteydessä erilaisiin muut työnkulut: tulostimet, kahvikapselivalmistajat, lääkeyhtiöt, lipunvalmistajat, yritykset, jotka luovat valtavia tarroja seinille, autoille tai lentokoneille, ja monet muut. Huomaa, että Esko Software koskettaa yhdeksää kymmenestä kaikista tuotteista – maailmanlaajuisesti – supermarketeissa ja kaupoissa.

Miksi ArtiosCad? Mitä varten se on? Mikä tekee siitä erinomaisen ohjelmiston?

ArtiosCAD on maailman suosituin rakennussuunnitteluohjelmisto pakkaussuunnitteluun, ja siinä on erikoistuneet työkalut, jotka on erityisesti suunniteltu pakkausammattilaisille rakennesuunnitteluun, tuotekehitykseen, virtuaaliseen prototyyppien suunnitteluun ja valmistukseen. Yksi monista erinomaisista eduista on, että suunnittelussaan se huolehtii erittäin tarkalla tavalla materiaalin paksuuksista, myös oikean tuloksen saavuttamiseksi. Toinen vahva etu on kyky suunnitella (es) suunnitella omia konseptejasi pitämällä kaikki mitat ja materiaalipaksuudet muuttuvina. Voit käyttää rajattomasti malliasi muihin arvoihin,

Mikä on ihanteellinen asiakas, kun suunnittelet tuotetta?

Ihanteellinen asiakas on sellainen, joka ymmärtää tai haluaa ymmärtää oman asiakkaansa todelliset tarpeet, kääntämällä ne optimaalisesti ja etsimällä täydellisiä ratkaisuja haasteeseen. Tämä voi olla luovalla teknisellä tasolla. Jotta voimme tehdä niin, tarvitaan hyvä perusteellinen tieto ohjelmistomme toiminnoista ja mahdollisuuksista.

Kuinka kauan ArtiosCadin hallitseminen suunnittelijaksi vie?

ArtiosCADissä on erilaisia ​​moduuleja, jotka sinun on hallittava vaihe vaiheelta. Ensin on perus- 2D- ja 3D-moduuli, joka tarvitsee 3–4 päivän harjoittelua ja alle 2 kuukautta tarvittavan rutiinin saamiseksi. Sen lisäksi on tarvittaessa “Valmistus” -moduuli (toistojen tekeminen levylle) sekä “Raporttien valmistaja” (tulosraporttien luomiseksi), “Style Maker” (muuttuvien uudelleenkäytettävien mallien ja sisustuselementit) ja muut moduulit, kysyen molemmilta saman ajan. Jokainen tuntemasi ArtiosCAD-operaattori rakastaa vain ohjelmaa, mistä seuraa korkea motivaatio ja jyrkkä oppimiskäyrä.

Mikä on mielenkiintoisin projekti / tuote, johon henkilökohtaisesti olet osallistunut?

Yksi monista mielenkiintoisista projekteista, joista pidin, oli yksi asiakas, joka teki täydellisen mittakaavan 1: 1 Bugatti Type 35 urheiluauton kartonkiin ja reboardiin.

Kuinka ArtiosCadia kehitetään lähitulevaisuudessa? Mitkä ovat tulevat uudet ominaisuudet?

Äskettäin julkaisimme preflight-moduulin voidaksemme suorittaa myös 3D-mallien asianmukaiset tarkastukset.
Asiakkaamme pyytävät meitä integroimaan ArtisoCAD entistä paremmin koko työnkulkuunsa, esimerkiksi antamaan Automaatio-moottorin huolehtia ArtiosCAD-tiedostojen tulostuksesta leikkuupöytään tai muottileikkureihinsa.

Kuinka näet pakkausteollisuuden kehittyvän EU: ssa?

Euroopan komission julkaisema uusi “Green Deal”, joka tekee Euroopasta ensimmäisen ilmastoneutraalin mantereen vuoteen 2050 mennessä, laukaisee sen, että jokainen paketti on keksittävä uudelleen, mikä tekee siitä (paljon enemmän) ympäristöystävällisen ja ilmasto-neutraalin. Tämä luo valtavan kasvun kaikissa pakkaus- ja näyttöliiketoiminnoissa nyt ja tulevaisuudessa. Jotkut asiakkaistamme seuraavat systemaattisesti kaikkia tuotteita, jotka heillä todella ovat, ja tekevät siitä ympäristöystävällisen vaihtoehdon.