Sähköiset palvelut ja verkkokauppa top -paikoilla

Tarkoitus oli tänään aamulla käydä läpi Learning Cafen kevytversiolla läpi edellisen viikon TOP –tehtäviä. Unihiekat olivat vielä silmissä, joten homma ei mennyt ihan kuin Strömsöössä. Suurimmalta osalta oli TOP –tehtävä 6 (sähköiset palvelut) tekemättä. Top –tehtävää 7 (verkkokauppa) oli sentään jo vähän työstetty. Onneksi oli niitäkin, jotka olivat kunnolla perehtyneet asioihin. Lopputulema oli se, että kävimme nopeasti läpi, mitä sähköisiä palveluita yrityksissä käytetään ja miten ruokakauppa voisi toimia verkkokauppana eri kohderyhmien näkökulmasta. Kohderyhmiä olivat vanhukset, nuoret ja lapsiperheet. Lisää ja tarkempaa tietoa löytyy oppilaiden omista blogeista.

 

Yrityksissä käytettyjä sähköisiä palveluita löytyi mm. seuraavia oppilaiden työpaikoilta:

–       tarjoukset netissä

–       palauteboxi netissä

–       netissä videot ja vinkit

–       verkkokauppa ja siihen liittyvät jutut

–       asiakaspalvelua myös siellä

–       sosiaalinen media esim. facebook

–       lippujen tilaus (Tiketti, Lippupiste, Lippu –palvelu)

–       matkahuolto yms.

–       lahjakortit, spotify, paysafe card

 

 

Verkkokaupan ideoinnissa pääsimme seuraaviin tuloksiin:

–       ruokakaupasta voisi tilata tuotteita suoraan kotiin

–       tuotteet voisi tulla hakemaan pakattuna tai tehdä kestotilauksen

–       vanhukset: ei tarvitse kävellä kauppaan ja kantaa kasseja, tuotteet tilataan netistä, kuljetus kotiovelle. Kartoitetaan kilometrimäärä ja vanhuksen kunto. Hoitaja hakee tilatut tuotteet vaikka lähikaupasta ja auttaa tilaamisessa.

–       lapsiperheet: ei tarvitse käyttää aikaa kaupassa pyörimiseen, sopii kiireisille, voisivat tilata isompia määriä suoraan kotiin eikä tarvitsisi kantaa kamalia kauppakasseja ja kulkea huutavien ja kitisevien lasten kanssa ympäri isoa kauppaa

–       nuoret: kaukana asuvat nuoret voisivat tilata tuotteet kotia. Tämä olisi myös hyvä esim. paniikkihäiriöisille yms. sairaille nuorille

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *