Haluan bloggaajaksi

Blogin tilaaminen

Gradian blogialusta on tarkoitettu Gradian henkilöstölle ja opiskelijoille henkilökunnan ohjauksessa.  Blogit kertovat opiskelusta ja työstä Gradian eri oppilaitoksissa ja koulutusaloilla. Lue käyttösäännöt, ennen kuin tilaat blogin.

Tilaa blogi palveluportaalista osoitteesta: palveluportaali.gradia.fi.
Valitse sieltä osio Opetusteknologia ja sitten Gradia-blogipohja.

Yleisiä blogiohjeita löytyy Gradian omasta Esimerkki -blogista: blogit.gradia.fi/esimerkki/

Blogin nimeäminen

Hyvä blogin nimi erottuu muista ja sopii blogin aiheeseen ja tyyliin. Nimi voi olla esimerkiksi sana, yhdyssana tai parin sanan mittainen tarina, kuten Kansainvälisyyskoulusta maailmalle.

Blogisi osoitteeksi tulee blogit.gradia.fi/bloginnimi tai sopiva lyhenne blogin nimestä. Osoitteessa ei voi olla isoja kirjaimia, ääkkösiä, välilyöntejä tai erikoismerkkejä. Sanat kirjoitetaan yhteen ilman välimerkkejä. Osoitteessa oleva blogin nimi on käytössä yhtä kauan kuin blogisi. Nimellä on vaikutusta myös blogisi hakukonelöydettävyyteen.

Nimen lisäksi voit miettiä blogillesi lyhyen kuvauksen, ns. alaotsikon, joka on pituudeltaan 1-2 lausetta (enintään 100 merkkiä) ja tulee näkyviin blogin nimen alle. Alaotsikkoa voi muuttaa jälkeenpäin. Esimerkiksi Homma hoidossaTyöelämäjakson kokemuksia terveysasemalta.

Vinkkejä ja ohjeita bloggaamisen aloittamiseen

Jos bloggaaminen ei ole ennestään tuttua, tutustu erilaisiin blogeihin. Jos haluat lisää tietoa blogeista ja bloggaamisesta, etsi oppaita kirjastosta tai vinkkejä verkosta. Hyviä ohjeita bloggaamiseen löytyy esimerkiksi seuraavien linkkien kautta.

Viestintä-Pirittan 7 vinkkiä – Näin kirjoitat hyvän blogin
Wikikirjasto – Viisautta blogin käyttöön

Blogin käyttöä aloitettaessa on hyvä laatia selkeä bloggaussuunnitelma. Miksi, mistä aiheista ja kenelle bloggaat? Mieti valmiiksi muutaman ensimmäisen blogipostauksen aiheet ja aikataulu. Voit kutsua blogiisi myös muita kirjoittajia, mutta blogin ylläpitäjänä olet vastuussa blogisi sisällöstä.

Lisätietoja

Lisätietoa Gradian blogipalvelusta ja teknisestä ylläpidosta saa Gradia digipalveluista.
Ota yhteyttä: it-palvelu@gradia.fi

Blogin nimeämisessä ja kuvaustekstin (alaotsikon) laatimisessa saat apua Gradian yhteyspalvelusta. Samalla voidaan käydä läpi hyviä käytänteitä blogin päivittämiseen liittyen. Ota yhteyttä: viestinta@gradia.fi