Lukiolaiset Punaisessa Ristissä työharjoittelupäivän – Oona Huttunen, Anni Äikäs, Ronja Honkonen

Anni Oona Ronja PR

Opiskelijaryhmämme pääsi vierailemaan Genevessä kansainvälisen Punaisen Ristin toisella toimijalla, IFRC:llä, joka koordinoi karastrofiapua luonnonkatastrofeissa. Meille kerrottiin vierailulla järjestöstä monipuolisesti. Kuulimme sen historiasta, käytänteistä ja erilaisista työnkuvista. Omalla aktiivisuudellamme ja kysymyksillä saimme aikaan vahvasti vuorovaikutteisia keskusteluja, jossa koitimme ymmärtää kansainvälisen työskentelyn taitoja.

Vierailun aikana saimme tavata useita järjestön työntekijöitä ja harjoittelijoita. Haastattelu kerrallaan alkoi rakentua monipuolinen kuva siitä, mitä kansainvälinen työskentely vaatii. Huomasimme, että jokainen haastattelu ja haastateltava oli erilainen ja erilaisista taustoista lähtöisin. Lisäksi panimme merkille, että moni Punaisen Ristin työntekijä ja johtaja on aloittanut uransa vapaaehtoisena ja jatkanut siitä lähtien järjestössä. Haastavia kysymyksiä esitettiin molemmin puolin. Päälimäisenä jäi mieleen, kun vastavuoroisesti meiltä kysyttiin, että mitä kansainvälisessä järjestössä työskentely vaatii. Korkeakoulutus, työkokemus ja hyvä kielitaito tulivat ensimmäisenä mieleen. Meille opettiin, kuinka pitää olla aina valmis oppimaan uutta, mutta silti pitää olla erittäin ammattitaitoinen, niin työntekijänä kuin vapaaehtoisenakin. Oli ilahduttavaa huomata, että jo lukion aikana voi asettaa omalle uralleen suunnan, jos niin haluaa.

Punainen Risti1

Meille sanottiin monesti, että järjestössä ei juuri suomalaisia lukiolaisia käy, joten koimme kunniaksemme myös edustaa kaikkia lukiolaisia. Lisäksi Lyseon Unesco-koulun asema ihastutti työntekijöitä. Omasta koulustaan oli helppo olla ylpeä. Meitä kohtaan oltiin todella ystävällisiä koko päivän ajan, ja ihmiset osoittivat mielenkiintoa meitä kohtaan.

Vaikka aika kului uskomattoman nopeasti, lähtiessämme tiesimme, ettei päivä ollut siinä. Vierailun jälkeen alkoi kaiken sen tiedon prosessoiminen, mitä aamupäivällä olimme nähneet ja kuulleet. Tet-päivä Punaisella Ristillä avarsi omaa maailmankuvaa ja urasuunnitelmaa. Oivaltamiamme asioita pystymme toteuttamaan myös omassa arjessamme, mikä on suuri rikkaus.

Oona Huttunen, Ronja Honkonen, Anni Äikäs

Look at in English too…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *