Taideopettajan unelma: Erasmusmatka Firenzessä

Olin Firenzessä ERASMUS+ -opintomatkalla 16.4. – 23.4.2017. Olin jo pitkään haaveillut tästä ja vihdoin se toteutui. Pitkällisten kurssi-, lentoyhteys- ja majoitusselvittelyiden jälkeen pääsin viettämään aikaa ihan itsekseen Firenzessä ja osallistumaan Active Art: Understanding and Enjoying Art in the Classroom and Beyond -kurssille. Majoituin ihanan italialaisen vanhemman pariskunnan luokse Piazza dei Crimatorille, mikä on aivan Firenzen vanhan kaupungin ytimessä. Kurssipaikkani  Europass Teacher Academy oli vain 15 min kävelymatkan päässä majapaikastani. Isäntäni herra Romano Paoleschi rouvineen oli kohtelias ja taideorientoitunut ystävällinen pariskunta. He osoittivat minulle huoneeni ja antoivat tanssinäytösten julisteilla koristellun keittiönsä käyttööni. Myöhemmin kävi ilmi, että heidän jo aikuistunut tyttärensä on tanssija ja koreografi. Heidän kotinsa oli elegantti ja hyvällä maulla sisustettu ja joka paikasta huokui esteettinen kiinnostus asioihin. Ilokseni huomasin, että samaan perheeseen toiseen huoneeseen majoitettiin tamperelainen kuvataiteen lehtori Jaana Kortelainen, joka oli tullut italiankielenkurssille erasmushankkeen kautta. Tästä olikin oiva apu, sillä isäntämme taisi englantia vähänlaisesti ja rouva  puhui vain italiaa. Mutta mitä ei pystytty englannilla tai Jaanan italiankielentaidoilla selvittämään, niin lopu elehdittiin italialaiseen tapaan ja karttaa tai muuta asiaa näyttämällä visualisoimaan.

Related posts

7 Thoughts to “Taideopettajan unelma: Erasmusmatka Firenzessä”

  1. Kuva on hyvin mielenkiintoinen, on sääli, että tiedän tämän kuvan liian myöhään!

  2. This is the best zone that you have enjoyed a lot i am so excited to learn the latest features.

  3. This is really interesting information for me. Thanks for sharing!
    https://bonusdeposit88.blogspot.com

  4. you have a great post and i like it.. please join us at
    https://infohoyajackpot.blogspot.com

  5. Hey There. I found your journal victimization MSN. this can be an extremely well written+ article. I’ll confirm to bookmarker it and come to browse additional of your helpful information. we providing eCommerce app development company.

  6. This is also a very good post which I really enjoyed reading.

Leave a Comment