Kurssin ensimmäinen tehtävä

Ensimmäisenä päivänä Active Art -kurssin opettajani Maria Mandolini kertoi luovan ajattelun menetelmistä ja pohdimme myös mitä luovuus on. Ensimmäinen tehtävämme oli muokata itsestämme muovailuvahahahmo, jota meidän pitäisi kuljettaa muutama päivä laukussa muovimukissa ja asettaa hahmo sellaisten kohteiden eteen, jotka näyttivät mielestämme mielenkiintoisilta ja joista pidimme ja vastaavasti meidän piti myös etsiä paikkoja, joista emme pitäneet. Kuvat esiteltiin myöhemmin muulle ryhmälle perusteluiden kera. Tässä on muutama kuva niistä, joita otin tehtävää varten.

Read More

Toscana Tour

Maanantai oli pääsiäispäivä, joten europasskurssilaisille oli järjestetty tutustumiskierros Toscanassa. Ohjelmassa oli mm. San Gimiagnano, Siena  ja Chianti. Linnoitus, kaupunki muutamassa kylässä ja kaupungissa ja vierailu viinitilalla. San Gimignanon näkymässä tyypillisiä olivat tornit. Löysinpä ystäväni Jaanan kanssa sieltä myös pienen taidegallerian, jossa oli hienoja puisia veistoksia.

Read More

Taideopettajan unelma: Erasmusmatka Firenzessä

Olin Firenzessä ERASMUS+ -opintomatkalla 16.4. – 23.4.2017. Olin jo pitkään haaveillut tästä ja vihdoin se toteutui. Pitkällisten kurssi-, lentoyhteys- ja majoitusselvittelyiden jälkeen pääsin viettämään aikaa ihan itsekseen Firenzessä ja osallistumaan Active Art: Understanding and Enjoying Art in the Classroom and Beyond -kurssille. Majoituin ihanan italialaisen vanhemman pariskunnan luokse Piazza dei Crimatorille, mikä on aivan Firenzen vanhan kaupungin ytimessä. Kurssipaikkani  Europass Teacher Academy oli vain 15 min kävelymatkan päässä majapaikastani. Isäntäni herra Romano Paoleschi rouvineen oli kohtelias ja taideorientoitunut ystävällinen pariskunta. He osoittivat minulle huoneeni ja antoivat tanssinäytösten julisteilla koristellun keittiönsä käyttööni.…

Read More