Keskiviikko 25.5.2016
Basque Culinary Center
Keskiviikon ohjelmaan sisältyi aivan erityisen kiinnostava vierailukohde: ensimmäinen ja ainoa ravintola-alan ja ravitsemustieteiden (Gastronomic Sciences) yliopisto-opintoja tarjoava oppilaitos Basque Culinary Center. Baskimaa on tunnettu rikkaasta ruokakulttuuristaan, ja paikalliset muistavat aina mainita, että juuri Baskimaalla on Espanjassa eniten Michelin-ravintoloita.
Basque Culinary Center tarjoaa alan kandi- ja maisteriopintoja (muun muassa Master of Food Tourism, Sommelier Studies and Enomarketing, Master Degree in Advanced Cookery sekä Restaurant Innovation and Management) ja hallinnoi alaan liittyvää tutkimusta ja innovaatioita Centre for Research and Innovation -keskuksessa. Innovaatiokeskuksen perustajiin ja hallitukseen kuuluu seitsemän paikallista huippukokkia. MTA Mondragon Team Academyn tavoin Basque Culinary Center toimii hallinnollisesti Mondragon Unibertsitatea -yliopiston yksikkönä.
Basque Culinary Centerin tilat olivat modernit ja suomalaista silmää miellyttävät, arkkitehtuuri toi mieleen skandinaaviset funkkisrakennukset. Rakennus voittikin rakentamisvuonnaan kolmannen sijan arkkitehtuurikilpailussa.
Lisätietoja: http://www.bculinary.com/en/home