Tehtävä 2

Turvallisesti verkossa

Opiskele linkit Netiketti 1, Netiketti 2, Netiketti 3 ja Netiketti 4.

Kirjaudu Gradian tunnuksillasi Officeen ja mene OneDriven opintojaksokansioosi. Tee kaikki tehtävät selaimessa Word– tai PowerPoint-tiedostoon.

Kirjoita otsikoksi Tehtävä 2 – Turvallisesti verkossa.

 1. Kirjoita kymmenen kohdan lista siitä, miten toimit internetissä turvallisesti. Käytä apunasi yläpuolella olevia Netiketti-linkkejä.
 2. Kirjoita alla oleva viesti sellaiseksi, että sen voisi lähettää työnantajalle ja että sillä voisi saada kesätöitä. Mieti, millainen on hyvä viesti! Voit kirjoittaa itsestäsi tai kuvitteellisesta ihmisestä.

  TsaUkk1 mara!!11tuuxmää tänää huudeillE sopimaa siitä niiku työsopparista ku oonn niinku menos himaa oon hyvä jäbä ja tykäään skeittaa ku koulus sanottii et itestä pitää jotai kivaa kertoo nii saa töitä . voisi sit tulla topin jälkeen kesällä töihi jos päästään palkasta sopimuksiin. 😀ei tartte viestiä laittaa ku en ehi kirjottaa nii voitko soittaa niissä koulun lapuissa pitäsi olla mun numero.ile <3

 3. Etsi tietoa ja kerro, mitä vaihtoehtoja on internet-ostosten maksamiseen. Kerro ikäsi ja vastaa, miten se vaikuttaa maksuvaihtoehtoihin.
 4. Etsi tietoa ja kerro, mitä tarkoittavat ja mitä eroa on internet-osoitteilla, joiden alku http:// ja https://.  Anna esimerkkejä internetlinkkeinä molemmista sivustoista.
 5. Haastattele kaveriasi, vanhempaasi ja/tai opettajaasi, joka on ostanut tuotteita internetistä, tai etsi tietoa. Kerro haastateltavasi  ja vastaa,
  • millaisia kokemuksia verkko-ostamisesta on,
  • miten ostaminen ja tuotteen saaminen on sujunut,
  • kuinka paljon hän tekee verkko-ostoksia,
  • tekeekö hän jatkossakin verkko-ostoksia.

Anna loogisesti tehtävän nimeksi Tehtävä 2. Siisti OneDrive-kansiosi tarpeettomista tiedostoista. Kansiossasi pitäisi olla nyt kolme tiedostoa.

Vastaa