2 viikon kuulumiset

Kiirettä ollut sen verran, että emme ole ennättäneet päivittää kuulumisia kahteen viikkoon, joten tuleekin vähän isompi päivitys kuin aikaisemmin ja suomen kielellä tällä kertaa. 🙂

Maanantai 19.9

Olimme vapaalla töistä, koska Hans kutsui meidät Horizon Collegeen (ammattikouluun) tutustumaan koulun opiskelijoihin sekä koulun tiloihin.

Koulupäivä alkoi 9.00. Saimme infosta kulkukortit joita vilauttamalla pääsimme portista sisään. Kaikilla opiskelijoilla on sellaiset. Meidän lisäksi tutustumassa oli eräs tanskalainen tyttö,jonka alun perin piti asua meidän kanssa mutta saikin asunnon muualta.

Hans kertoi aluksi yleisesti koulusta sekä sen päivän kulusta. Hän vei meidät luokkahuoneeseen jossa oli alkamassa englannin kielen tunti, pääsimme tunneille mukaan. Ennen sitä meidän täytyi esittäytyä (tietenkin englanniksi). Kerroimme mistä tulemme ja missä olemme työharjoittelussa (De Poppenkast) ja tämän lausuminen sai aikaan hilpeää naurua luokassa koska kuulemma lausumme sen “pomppien” 😀

Englannin tunnin jälkeen meidät jaettiin omiin ryhmiin, jossa meidän tuli keskustella omasta työharjoittelupaikasta. Viimeisillä tunneilla emme paljoa ymmärtäneet koska tunti käytiin pääasiallisesti hollannin kielellä.

Tutustuimme hollantilaiseen opiskelijaan ja kävi ilmi, että hän asuu kolmen suomalaistytön kanssa. Saimme yhden numeron ja otimmekin heti yhteyttä häneen. 

Pääsimme n. Klo 15 koulusta. Ajelimme bussilla takaisin Egmond aan Zeehen ja loppuillan vietimme asunnolla.

Tiistai 20.9.

Työpäivä meni nopeasti. Työpäiviin kuuluu päivittäin nuorimpien (3kk-) vauvojen syöttäminen, ruokailuissa avustaminen, lasten kanssa leikkiminen siivoaminen ym. 

Työpäivän jälkeen netin kautta aijemmin löytämämme suomalainen kontakti tuli hakemaan meitä asunnolta ja lähdimme ajelemaan lähiseudulle. 

Ajoimme ensin Bergeniin ja kävimme siellä suomalaisessa kaupassa, jossa oli mm. Lahtisen huopatossuja!! Bergenistä matka jatkui Alkmaariin jossa kävimme XL ruokakaupassa ja sieltä edelleen Heilooseen. Kauniiden,upeiden maisemien saattelemana ajelimme vielä ennen pimeän tuloa Schoorliin, jonka keskustassa oli suuri hiekkadyyni. Kävelimme dyynin päälle,josta avautuivat upeat metsämaisemat,mahtavat lenkkipolut. Kävimme näköalapaikalla räpsimässä kuvia,mutta pian tuli jo pimeä ja oli lähdettävä.

Keskiviikko 21.9.

Työpäivän jälkee tapasimme koulussa tapaamamme hollantilaisen tytön huonekaverin(yksi näistä 3:sta suomalaisesta). Kävimme Egmondin keskustassa syömässä ja saimme vastauksia mieltä askarruttaviin asioihin.:) Illemmalla saimme asunnolla nauruhepulikohtauksia (eikä suinkaan ollut ensimmäinen/viimeinen kerta) joten on täällä vatsalihaskipujenkin kanssa jouduttu selviämään ;D

Torstai 22.9.

Aamulla hepulit jatkuivat ja töistä myöhästyminen oli lähellä. Olimme todenneet jo monena aamuna,että asunnossa on kylmä ja päätimme säätää lämpöjä. Pian patterit HEHKUIVAT tulikuumina ja meidän piti siirtää sohvaa kauemmaksi, jolloin (jo tulopäivänämme huteraksi havaittu) jalkalamppu kaatui ja lampunjalka vääntyi.(aiheuttihan tämä melko hallitsemattoman naurukohtauksen):D 

Iltapäivällä kävimme shoppailemassa ja illemmalla lenkillä.

Perjantai 23.9.

Tänään oli poikkeuksellisesti työpäivä,koska maanantai oli vapaata töistä. Illan vietimme rauhallisesti kämpällä.

Lauantai 24.9.

Aamusta oli jo lähemmäs 20 astetta lämmintä. Olipas vain upea sää ottaa aurinkoa ja kuunnella hyvää suomalaista musiikkia.

Illalla lähdimme Alkmaariin suomalaisten tyttöjen asunnolle. Vietimme siellä muutaman tunnin,jonka jälkeen suuntasimme keskustaan. Paljon tuli tanssittua, todella kiva ilta! 

Sunnuntai 25.9.

Upea sää jatkui. Pyhitimme lepopäivän sanan varsinaisessa merkityksessä. 🙂

Maanantai 26.9.

Vaihdoimme keskenämme ryhmiä työpaikalla. Päivän aikana pääsimme ulkoilemaan oman ryhmämme kanssa. Metsäretki Heiloossa oli kiinnostava. (pidemmille matkoille mennään päiväkodin omalla pakettiautolla). Metsässä otettiin kuvia ja etsimme syksyn merkkejä. Useat kymmenet lehmät sekä yksi vuohi laitumella saivat katseita osakseen. 🙂 

Tiistai 27.9.

Tänään töissä hieman tylsää. (joinain päivinä tietyt työntekijät eivät paljoa keskustele,joten aika kuluu hiiitaaaasti)

Päiväunet kämpillä töiden jälkeen, ei muuta ihmeellistä tästä päivästä.

Keskiviikko 28.9

Tänään oli todella kiva työpäivä. Pääsimme molemmat yläkertaan koululaisten (4 oppilasta) kanssa. Yläkerrassa järjestetään koululaisille iltapäivätoimintaa. Toiminnan ohjaaja antoi meille luvan maalailla ikkunoihin syksyisiä kuvia. Hän lähti itse käymään muiden lasten kanssa kaupassa, mutta jätti meille jo ennestään tutun 8-vuotiaan Josef-pojan (nimi muutettu). Josefin kanssa maalailimme, tanssimme, kuuntelimme musiikkia ja hupsuttelimme. Muiden tullessa takaisin,lähdimme takapihalle pelaamaan jalkapalloa. Huippu päivä!

Torstai 29.9

Viimeinen työpäivä ennen viikonloppua. Tämä päivä meni todella hitaasti ja tuntui siltä, kuin kello ei olisi mennyt yhtään eteenpäin. Toinen kuitenkin pääsi käymään maatilalla lasten kanssa ja toinen kävi kävelyllä pikkuisten kanssa päiväkodin lähiympäristössä.

Kämpille päästyämme varailimme kylläkin lippuja ja hotelli huoneen Nadia hotellista Amsterdamista, sillä seuraavana päivänä lähdimme sinne.

Perjantai ja Lauantai 30.9-1.10

Lähdimme n. 12 aikaan aamupäivästä linja-autolla Alkmaariin ja siitä junalla Amsterdamiin. Jännitti! 

Amsterdamiin päästyämme lähdimme samantien etsimään hotellia jossa majotuimme yhden yön. Se olikin yllättävän raskasta ja hermoja vievää hommaa sillä emme löytäneet sitä kovin helposti. Kuitenkin aikamme kierreltyä ja kyseltyä se löytyi ja pääsimme kirjautumaan sisään. Tämän jälkeen lähdimme heti etsimään ruokapaikkaa ja kiertelemään Amsterdamin keskustassa. 

Illasta lähdimme paremmissa vaatteissa yöelämään ja jääbaariin (Icebar), jonne olimme jo edellisenä päivänä varanneet liput. Olimme saaneet tästä paikasta monia suosituksia muilta Amsterdamissa asuvilta suomalaisilta ja halusimme myös kokea sen. Kokemus oli hyvä. Se oli hieno paikka missä kaikki oli tehty jäästä. Sieltä löytyi jääveistoksia, penkit, pöydät, baaritiski, olut tuopit ja shottilasit kaikki oli tehty jäästä. Miinusasteita oli 9,5. 

Illan aikana vierailimme myös prostituutio museossa (Red Light Secrets museum of prostitution). Täytyy sanoa, että se oli kyllä yllättävän mielenkiintoinen.

 Illan ja yön aikaan kiertelimme myös muitakin paikkoja mitä meille oli suositeltu ja seuraavana aamuna sen myös huomasi, kun väsytti sen verran paljon, mutta hyvä kokemus oli. Ei valittamista. Aamusta vielä ennen lähtöä takaisin Egmond aan Zeehen kävimme risteilemässä kanaaleilla (Canal cruises). Upean näköistä oli. 

Sunnuntai 2.10

“Valio-myrsky” tällä kertaa Egmondissa. Koko päivä on satanut ja tuullut lähes taifuunin mitoissa. Ei ole tehnyt mieli ulos, joten tämä päivä mennyt sisällä rentoutuen. 

Terveisin Iida ja Jenni

P.s. Lukuisista yrityksistä huolimatta kuvien lataaminen ei onnistu. 

1 thought on “2 viikon kuulumiset

  1. Hei Jenni ja Iida,
    mukava lueskella kuulumisianne. Laittakaa kuvia ja tarkennettuja… tavoitteita ja toteutumista edelleen sähköpostin kautta! Teillä ollut monenlaista hauskaa huopatossuista kesäkeleihin ja jääbaariin. Harmi, että kukaan ei sitten päässyt käymään siellä!!
    Mukavaa oloa jatkossa 🙂 🙂
    Elina

Comments are closed.