Sunnuntai 20.3.2016

 

Sunnuntai aamuna heräsimme innoikkaina kohtamaan konferenssin viimeisen päivän. Aamiaiselta siirryimme tuttuun tapaan YK:n päämajalle turvatarkastuksiin, joista jatkoimme omiin komiteoihimme. Nimenhuudon jälkeen työskentely alkoi siitä mihin se oli lauantaina jäänyt. Delegaatit jatkoivat päätöslauselmiensa kirjoittamista tai kiersivät huoneessa etsien liittolaisia jotka allekirjoittaisivat tai äänestäisivät heidän päätöslauselmansa.

image
Kokous jatkui samaan malliin, kunnes puheenjohtaja ilmoitti että oli aika esittää päätöslauselmat. Jokaisesta coalitiosta kutsuttiin yksi edustaja esittämään coalition päätöslauselma, jonka jälkeen muut delegaatit saivat kysyä kysymyksiä päätöslauselman liittyen. Aikarajoitteen takia puheenjohtaja kuitenkin päätti että aikaa ei ollut tarpeeksi kaikkien kysymyksien kysymiseen, joten päätöslauselmat piti esittää mahdollisimman nopeasti ilman minkäänlaista väittelyä. Tästä huolimatta aika ei riittänyt kaikkien päätöslauselmien käsittelyyn, joten äänestys aloitettiin. Ehdimme äänestää vain yhdestä päätöslauselmasta, kun harmaa pukuinen mies tuli ilmoittamaan että kokous pitää ”siirtää ensivuodelle”, eli toisin sanoen lopettaa. Delegaatit poistuivat pettyneinä konferenssi huoneesta.

image
Vähän aikaa kokouksen jälkeen, yleiskokoussalissa pidettiin CWMUN 2016 päätösseremonia. Seremoniassa mm. jaettiin palkinnot parhaiten kokouksissa suoriutuneille delegaateille. Me Ecuadorin edustaat emme tällä kertaa saaneet palkintoja, mutta Suomea edustaneet delegaatit pärjäsivät hyvin. Seremoniassa kuultiin myös puheita, joista mieleenjäävin oli ehdottomasti (Andrean puhe., jossa hän korosti omien unelmien toteuttamisen tärkeyttä) Osa puheista oli jälleen Italiaksi ja yksi puhujista oli taas jalkapalloilija, joka puhui oman uransa menestyksestä ja yhdisti jalkapallon ja diplomatian mielenkiintoisella tavalla: molemmissa tarvitaan tiimityötä ja ilman joukkuetta ei homma toimi.
YK-päivinä olimme  päässeet tutustumaan YK:n päärakennukseen ja toimintatapaan, sekä saaneet mahdollisuuden kuunnella kiinnostavia puheita ja käydä mielenkiintoisia keskusteluja aiheista, joista ei välttämättä muuten tulisi puhuttua

.image

Myöhemmin kävimme Empire State Buildingissa. Pitkä jonotuksen jälkeen edessämme avautuivat henkeä salpaavat näkymät Manhattanista. Taas kokemuksia rikkaampana palasimme illalla hotellille!

image
– Henrik Tornberg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *