Maanantai 21.3.2016

image
Kirkkaana maanantai-aamuna lähdimme tutustumaan New Yorkin kaupunkiin ja sen kulttuuriin. Jakaannuimme kahteen porukkaan, joista toinen lähti risteilylle tunnetulle Vapaudenpatsaalle ja toinen päätti käydä tutkimaan New Yorkin luonnontieteellistä museota. Saimme jokainen myös kokea ensimmäistä kertaa New Yorkin ruuhkaisen metron, pidimme siitä tai emme.

Museo-ryhmä koukkaisi matkallaan myös Manhattanin oman Koreatownin ja sen monikulttuurisen tarjonnan kautta. Pitkän matkan jälkeen toisella puolella Central Parkia iso valkea rakennus häämötti auringonpaisteessa. Jo sisälle astuttaessa odotti silmiä suurentava näky, kun valtava barosauruksen fossiili seisoi keskellä aulaa. Museossa pääsi tutustumaan eri ihmisyhteisöjen ja eläinten historiaan sekä näkemään upeita esillepanoja ja fossiileja. Kävely aurinkoisessa Central Parkissa oli täydellinen lopetus museokierrokselle.

Risteily Vapaudenpatsaalle sekä Ellis Islandille starttasi aurinkoisessa kelissä. Matka satamasta aluksi Vapaudenpatsaalle kesti n. 10 minuuttia minkä aikana sai upeita kuvia pilvenpiirtäjistä kaukaa mereltä. Koska keli oli niin mainio ryhmä päätti jäädä kiertelemään Vapaudenpatsaalle 30 minuuttia kestävälle kierrokselle. Se oli upea tilaisuus katsoa rauhassa maisemia ja  Vapaudenpatsaasta. Kierroksen jälkeen laivamatka jatkui kohti Ellis Islandia, mutta sen katsomiseen tällä kertaa riitti vain 15 minuutin pysähdys ilman laivasta nousemista. Vapaudenpatsaan näkeminen omin silmin mahtavassa New Yorkin auringonpaisteessa oli unohtumaton kokemus.

image

Tiistaina saimme ainutlaatuisen tilaisuuden käydä tutustumassa Suomen YK-edustoon. Ministerineuvos Kaisa-Reetta Karhu kertoi meille diplomaatin työstä, ja me vuorostamme saimme esittää kysymyksiä. Saimme myös neuvoja opiskeluun ja tietia siitä, miten diplomaatit itse ovat päässeet YK:lle töihin. Vierailu oli todella mielenkiintoinen ja avasi yhä enemmän silmiämme YK:n maailmaan.

 

-Alina Kauppinen-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *